Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen els presumptes assassins d’Eduard Colmena, l’home mort a trets a Baró de Viver
  • CA

Mossos d’Esquadra han detingut dues persones com els presumptes autors de l’assassinat d’Eduard Colmena a trets en ple carrer el passat 22 de desembre al barri del Baró de Viver. Segons ha pogut confirmar el TOT Barcelona, els detinguts són Pedro Muñoz, amb qui Colmena havia tingut múltiples enfrontaments durant anys, i la seva dona. Després d’una investigació de prop d’un mes, la policia catalana els hauria identificat com els autors de l’homicidi dolós i els han arrestat aquest matí a Roquetas de Mar, a Almeria. Durant l’operatiu s’ha detingut tres persones més per encobriment. 

Muñoz ha estat des del principi el principal sospitós d’haver matat a trets la víctima. Més encara quan ells i els seus familiars havien desaparegut del barri el mateix dia de l’assassinat. Els veïns del voltant de la plaça del Baró de Viver, on va tenir lloc l’homicidi, van venjar-se calant-los foc a la casa l’endemà del crim. Molts d’ells asseguren que havien assassinat Colmena per ser dels pocs que defensava els veïns de les amenaces i agressions de la família de Muñoz. 

La investigació ha estat liderada per la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de Mossos i ha comptat amb el suport i la coordinació d’agents de la Policia Nacional per localitzar i detenir els sospitosos. Així, es confirmava la principal sospita dels veïns, que apuntaven que després de cometre l’asassinat, la família de Muñoz s’hauria fugat a fora de Barcelona.

La víctima havia denunciat Muñoz 24 hores abans

El presumpte assassí de la víctima i Colmena havien tingut conflictes durant anys, segons fonts policials, però els dies previs al crim es van intensificar les disputes. De fet, 24 hores abans que l’assassinessin per l’esquena disparant-lo diversos trets, Eduard Colmena va anar a la comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Andreu per denunciar una amenaça de mort i la possible tinença d’una arma de foc per part de Muñoz

En aquella denúncia, a la qual va tenir accés aquest diari, Colmena explicava que havia sentit por i que, a més de Muñoz, altres membres de la família l’havien envoltat amb ganivets. Un dia i mig després d’aquell episodi, Eduard Colmena, marit i pare d’una nena de dos anys, era assassinat a les deu de la nit mentre passejava el gos al costat de casa seva. 

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ho va denunciar i no va passar res? a gener 22, 2019 | 14:18
    Ho va denunciar i no va passar res? gener 22, 2019 | 14:18
    Em sembla molt fort que la victima hagues demanat les amenaces i la tinença d'arma de foc i no passes absolutament res. De que serveix den unciar?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa