Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament activa els serveis de mediació i suport psicològic per l’assassinat del Baró del Viver
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha activat els serveis de mediació i convivència pel cas del Baró del Viver en què una família ha fugit de casa seva després que un dels seus membres assassinés presumptament un home a trets en ple carrer. De la mateixa manera, fonts municipals confirmen que estaven al cas dels conflictes constants entre el veïnat i diversos familiars d’aquest nucli d’ètnia gitana que ha desaparegut del seu domicili, a la plaça del Baró del Viver, després del crim.

La regidora de Drets socials i del districte de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha destacat a més que “ja havia intervingut un servei de mediadors” amb anterioritat, i que aquest servei que s’acaba d’activar després de l’homicidi “s’estarà el temps que sigui necessitari per escoltar i treballar amb els veïns”. En paraules de la segona tinent d’acaldia, “cal treballar un cop emocional que té molta importància” per un “barri treballador, però molt orgullós”. 

[r:1]

Ortiz, a més de lamentar l’assassinat d’Eduardo Colmena i haver-se reunit ahir mateix amb la família, ha explicat que els veïns ja havien fet arribar queixes a l’Ajuntament sobre els conflictes amb aquesta família i que s’havien traslladat aquestes “demandes dels veïns” i “alertes” a Mossos d’Esquadra. Així, el coneixement de la situació era ampli, ja que fins i tot la pròpia víctima va denunciar el presumpe assassí a una comissaria 24 hores abans que el matessin. La regidora, d’altra banda, ha desitjat que aquest cas “es resolgui a través de la justícia”, ja que és un cas que “genera molta indignació al barri”.

A més, s’ha posat a disposició de tot aquell qui ho necessiti el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) per oferir suport psicològic. La mesura s’ha activat després del sentit homenatge dels veïns i familiars de la víctima, que va acabar amb una expressió de ràbia, calant foc al domicili dels presumptes culpables de la mort de Colmena. Els veïns, a més de subratllar com d’estimat i conegut era Colmena al barri, van demanar també col·laboració per fer costat a la família de la víctima, ja que tenia dona i una filla petita.

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa