Detenen quatre proveïdors del top manta i desmantellen tres pisos magatzem

La Guàrdia Urbana investigava el grup des del febrer i ha confiscat 31.000 productes falsificats en l'operació

Cop de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la xarxa de proveïdors del top manta. Una operació de la policia municipal ha permès detenir quatre implicats en el cas i imputar-ne dos més. I s’han confiscat 31.000 articles falsificats en tres pisos del barri del Besòs que es feien servir de magatzem per al material.

Així culminava ahir, en què agents del cos van entrar als tres pisos investigats, una investigació iniciada al febrer per un presumpte delicte contra la propietat industrial i intel·lectual. Una opearció en què van parrticipar agents de la unitat d’investigació i les unitats de suport policial i territorial de Sant Martí. L’operatiu es produïda l’endemà de la posada en marxa del dispositiu permanent per evitar que s’hi posin manters al front marítim.

El cas es va obrir quan es va detectar a la zona portuària de la Barceloneta moviments que van permetre arribar als proveïdors que sempre hi ha darrere dels venedors que es veuen al carrer. En algunes ocasions, la compra del gènere als majoristes ara detinguts es produia allà mateix, i altres vegades al carrer es feia el contacte i s’orientava els venedors perquè anessin als pisos que deien de magatzem a buscar mercaderia.

El primer que va comprovar la policia va ser que els proveïdors repartien els articles, segons el tipus de producte, a un o un altre venedor. N’hi havia d’especialitzats en bosses de mà, roba esportiva, i distintius de les principals marques, entre d’altres.

Més endavant, es van localiitzar els tres pisos que feien servir els investigats. Hi tenien, segons la policia, “una petita infraestructura de treball per emmagatzemar els productes i preparar-los per a la distribució”. En el moment de la intervenció, autoritzada pel jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona, s’hi van trobar 31.000 articles falsificats en preparació per a la venda.

Hi havia:

  • 15.000 peces (150 kg) de logotips de les principals marques per col·locar a les bosses de mà: Gucci, Michael Kors, Prada i Chanel, entre d’altres. 
  • 450 sabatilles esportives falsificades de les marques Adides, Nike, Fila, Converse i altres
  • 13.000 logotips de les principals marques per col·locar a les sabatilles esportives: Nike, Adides, Fila, etc.
  • 2.000 equipacions esportives de clubs de futbol: sobretot del Barça i el Reial Madrid.
  • 600 complements falsificats, com ara mocadors i carteres.
  • 6.075 euros en bitllets (de 100, 50, 20, 10 i 5 euros).
  • 1.750 dòlars americans en bitllets.
  • 65 lliures esterlines.
  • Estries per falsificar: 2 planxes, 370 pots de cola per enganxar logotips de les marques a les peces falsificades.
Més informació

Nou comentari