Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dispositiu permanent contra el top manta a la zona portuària a un mes de les eleccions
  • CA

Un dispositiu especial i permanent de la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Portuària ha foragitat aquest dimecres al matí els venedors del top manta al front marítim de la ciutat i impedirà que s’hi tornin a posar. A un mes de les eleccions, l’Ajuntament reprodueix el dispositiu de la plaça Catalunya​ per evitar la presència de manters a l’intercanviador de Renfe, que la Guàrdia Urbana fa amb els Mossos d’Esquadra, la seguretat privada de Renfe.

Agents de la policia portuària a la zona on s'instal·laven els manters. | David Cobo

Agents de la policia portuària a la zona on s’instal·laven els manters. | D. C.

La manera amb què s’evitarà la presència de manters serà mitjançant la tècnica de saturació. Consisteix a ocupar l’espai en què se situen les parades del top manta perquè els manters no s’hi instal·lin. Agents de la Guàrdia Urbana i la policia portuària patrullaran per la zona per mantenir l’espai lliure de parades de top manta.

[r:1]

Aquest matí, cap a les deu hi han anat diverses patrulles dels dos cossos per fer el desplegament, però cap a les dotze, a l’altura del Portal de la Pau ja només hi quedaven els agents de la Policia Portuària. Segons fonts municipals, “el dispositiu s’anirà adaptant a les necessitats”. Mentre la policia portuària s’hi pugui estar, la Guàrdia Urbana no caldrà que hi sigui en el mateix punt. Quan calgui, el cos municipal hi enviarà efectius.

Les mateixes fonts indiquen que l’operatiu s’ha muntat arran de les queixes dels comerciants, que eren greus i insistents. 

L’Ajuntament assegura que el dispositiu prioritzarà les zones amb més pas de vianants i on el comerç estigui més a prop. Per això se centra al Portal de la Pau. A la resta del front marítim, se seguirà actuant periòdicament, amb batudes en què es confisca el material que els manters tenen a la venda.

Els treballadors de la zona celebren la decisió

El responsable del serveis de passejades en vaixell Las Golondrinas, al Portal de la Pau, celebra que s’hagi situat l’operatiu permanent. “Algunes vegades es posaven en fila tots els manters i gairebé feien de barrera. La gent que venia de la Rambla se sentia impulsada a marxar cap el Maremágnum i ignorar-nos”, assegura el treballador. Així i tot, demana que el dispositiu sigui realment estable “i no desaparegui a les 9 de la nit”, ja que, segons la seva versió, és el moment que en la temporada estival els manters aprofiten “en massa” per situar-se al Portal de la Pau sense cap inconvenient.

La Joy, que regenta un punt de venda de begudes, es queixa que la situació irregular dels manters no només desviada l’atenció dels turistes del seu negoci sinó que causava problemes d’higiene. “Com que fa ombra, molts cops dinaven darrere de la meva parada i, com és normal, de vegades quedaven restes de menjar”, es queixa.

Una veu discordant

En canvi, Enric Oliva, del servei Sailing Trips, ho relativitza. “A mi, personalment, no em molestaven geire, perquè crec que cal abordar el problema de fons i donar-los un lloc“, apunta, tot i que reconeix que la zona que ocupaven els venedors ambulants podia fer que els turistes no arribessin a la seva taquilla. El mateix treballador calcula que els manters ocupaven el Portal de la Pau una o dues vegades per setmana. Per solucionar el conflicte, proposa que els manters se situin a la cantonada sud-est de la plaça, on no hi ha cap comerç que puguin molestar i “on molta gent voldria anar a comprar”.

Més notícies
L’Ajuntament vol reproduir a la zona portuària l’operatiu contra el top manta de la plaça Catalunya
Notícia: L’Ajuntament vol reproduir a la zona portuària l’operatiu contra el top manta de la plaça Catalunya
Comparteix
El dispositiu no té data d'inici però es farà "aviat" i serà permanent, com el de l'intercanviador de Renfe
Agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos a plaça Catalunya. | GUB
L’operatiu conjunt contra el top manta intervé més de 1.000 productes a la venda
Notícia: L’operatiu conjunt contra el top manta intervé més de 1.000 productes a la venda
Comparteix
Un dispositiu en què participen la Guàrdia Urbana, Mossos, Renfe i TMB vetlla per evitar la presència de venedors a l'intercanviador de plaça Catalunya
La policia sospita que treballadores municipals boicotegen batudes contra el top manta
Notícia: La policia sospita que treballadores municipals boicotegen batudes contra el top manta
Comparteix
Agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana informen els seus superiors que han detectat dues treballadores socials alertant els venedors però l'Ajuntament nega que sigui possible
Valls assegura que cal “expulsar” tots els manters en situació irregular
Notícia: Valls assegura que cal “expulsar” tots els manters en situació irregular
Comparteix
L'alcaldable francès ha assegurat que amb ell s'acabarà el top manta
Una prova pilot demostra que les terrasses són un fre efectiu contra el ‘top manta’
Notícia: Una prova pilot demostra que les terrasses són un fre efectiu contra el ‘top manta’
Comparteix
Els restaurants de Palau de Mar i el Port Vell han acabat molt satisfets amb la prova pilot que va començar el setembre i pactaran la seva renovació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa