Denuncien un tercer sacerdot jesuïta per abusos al col·legi Sant Ignasi

Un exalumne nascut el 1970 ha presentat denúncia contra Antoni Roigé i també contra Lluís To, que ja havia estat denunciat

Un tercer sacerdot jesuïta del col·legi Sant Ignasi de Barcelona ha estat denunciat per abusos sexuals, segons han avançat El Periódico i RAC 1 i han confirmat fonts policials a l’ACN. Un exalumne de la institució docent nascut el 1970 ha presentat aquest dimecres denúncia davant dels Mossos d’Esquadra contra Antoni Roigé i també contra Lluís To, ja mort, sobre el qual ja hi havia altres denúncies. El tercer sacerdot denunciat al mateix col·legi és Pere Sala.

El denunciant ha explicat als mitjans amb què ha contactat que ha decidit portar el seu cas a la policia per donar suport a les víctimes que van destapar els presumptes abusos amagats en aquesta escola, Jordi i Oriol de la Mata.

La víctima recorda que To era el sacerdot encarregat dels càstigs als alumnes, i que en el seu cas el va pegar en diverses ocasions amb un regle a les mans, quan tenia nou o deu anys. Més endavant, però, va canviar els mètodes per altres que relata com a abusos sexuals, seient-lo a la seva falda i tocant-li els genitals.

Sobre Roigé, de 93 anys, el mateix denunciant ha explicat que va abusar d’ell durant unes colònies d’estiu a l’alberg de les Roques Blanes, propietat jesuïta a Ribes de Freser (Ripollès). La presumpta víctima afirma que no va ser l’única, i que altres menors que assistien a les mateixes colònies també van patir tocaments que hauria fet el mateix Roigé.

Més informació

Nou comentari