Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Claretians proposen un revisor extern que supervisi les acusacions d’abusos sexuals
  • CA

Els Missioners Claretians de Catalunya, després de les acusacions d’abusos sexuals per part d’un mossèn del col·legi Claret de Barcelona, han decidit demanar la participació d’un revisor aliè a la institució per investigar els casos denunciats a través de les xarxes socials. Tot i que l’ens cristià ja va portar a la fiscalia dilluns passat els fets perquè s’investiguessin, ara han decidit fer una pas més enllà i revisar els “possibles casos d’abusos a menors i conductes impròpies en el passat”, han informat a través d’un comunicat.

És la resposta dels missioners a una setmana en què, de manera anònima en la majoria de casos, s’han succeït les acusacions d’abusos sexuals de baixa intensitat a menors per part del sacerdot Francesc Figueras. Segons va denunciar un exalumne, Pau Bosch, el professor de l’escola seria sospitós d’aprofitar les excursions per demanar els menors que anessin a la seva habitació de l’hotel, demanar-los que es despullessin, mirar-los detingudament i, en alguns casos, magrejar-los o posar-los crema per tot el cos molt lentament. “Sempre, això sí, sense tocars els genitals”, aclaria Bosch al TOT Barcelona.

Així, després del testimoni d’altres antics alumnes que van observar comportaments o propostes impròpies d’un docent en el ‘pare Figueras’, la institució al voltant del col·legi Claret ha volgut respondre amb la màxima col·laboració. La figura de l’inspector extern s’acabarà de tancar els propers dies, però la voluntat de l’ens és recopilar tanta informació com sigui possible perquè “les víctimes trobin la resposta que esperen dels Claretians”.

A més, en el text de l’entitat, s’especifica que s’ha destinat un membre del govern provincial dels Claretianas de manera prioritària a atendre les comunicacions al voltant de les acusacions. De la mateixa manera, després que no s’hagin aturat els testimonis que continuen parlant de les ombres de Figueras al fil de Twitter en què va iniciar-se la denúncia, des dels Claretianas avisen que han facilitat un correu per fer arribar qualsevol informació “amb rigor i respecte a la intimitat” ([email protected]). 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa