Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos exalumnes denuncien abusos sexuals de sacerdots a l’escola Sant Ignasi

Dos casos d’abusos sexuals planen sobre l’escola Sant Ignasi de Barcelona. Els germans Jordi i Oriol de la Mata van patir abusos fa uns 40 anys al centre per part dels pares Lluis Tó i Pere Sala, segons han publicat Rac1 El Periódico. El pare Tó va morir i ja va ser condemnat per abusar d’una nena, mentre Sala viu a la residència de Sant Ignasi. 

Els abusos de Pere Sala van ser continuats, i fins i tot va arribar a penetrar Jordi de la Mata quan ell tenia entre 12 i 14 anys. Jordi de la Mata, de 50 anys, ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra per abusos, i el seu germà Oriol comparteix el relat i explica que també va patir abusos. Els Jesuïtes afirmen que és la primera queixa que reben dels pares Tó i Sala i que investigaran els fets.

Els germans de la Mata, però, sostenen que l’escola ja tenia informació sobre casos de pederàstia relacionades amb els sacerdots i que havien enviat Lluis Tó a Bolívia després d’apartar-lo de la docència. Els afectats han creat un correu electrònic – [email protected] – per rebre més denúncies d’exalumnes que podrien haver patit abusos.

Els Jesuïtes tornen a estar al punt de mira després que al 2016 dos exalumnes denunciessin abusos al col·legi Kostka. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa