Els Jesuïtes envien al Vaticà els abusos de dos sacerdots a l’escola Sant Ignasi

Han iniciat un procés canònic que podria acabar amb l'expulsió del capellà de la comunitat

Els Jesuïtes han iniciat un procés canònic per investigar els presumptes abusos sexuals d’un professor i sacerdot de l’escola Sant Ignasi de Barcelona durant els anys 80, denunciats per dos germans a El Periódico i a Rac1. El director general de Jesuïtes Educació, Enric Masllorens, ha explicat que aquest és un procés intern que s’envia a la Congregació de la Doctrina de la Fe, que és qui estudia el cas i dona la seva opinió. Pot acabar en l’expulsió del sacerdot de la comunitat. Masllorens també ha assegurat que estan disposats a personar-se i col·laborar “al màxim” amb la justícia ordinària, però ha afegit que no ho han fet fins ara perquè encara no han acabat amb aquesta investigació interna. Els Jesuïtes van tenir coneixement dels fets el 21 de febrer, quan van parlar amb una de les víctimes.

[r:1]

Masllorens ha admès que els fets explicats pels germans són “horrorosos”, “molt durs” i “absolutament abominables”. També ha negat que tinguessin coneixement de cap cas que afectés aquest sacerdot, que té més de 90 anys i viu en una residència dels Jesuïtes. “En els nostres arxius no hi ha cap tema ni cap carpeta oberta sobre el pare Sala ni hi ha hagut fins ara cap denúncia concreta sobre possibles abusos”, ha dit. 

Els germans també van patir els abusos d’un altre sacerdot, que ja és mort, i que va ser condemnat a dos anys de presó per abusar d’una nena. Els Jesuïtes el van enviar llavors a Bolívia. 

Arran d’aquesta i altres notícies, fa uns mesos que els Jesuïtes van decidir investigar tots els casos de suposats abusos sexuals que es poguessin produir en les seves escoles des dels anys 60 i fins ara. També van sortir a la llum dues denúncies per abusos a l’escola jesuïta Sant Estanislau de Kostka, ara Jesuïtes de Gràcia.

Més informació

Nou comentari