Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La fiscalia arxiva la denúncia contra el mossèn del col·legi Claret acusat d’abusos
  • CA

Els Missioners Claretians de Catalunya han explicat que la fiscalia ha arxivat la denúncia que van posar en conèixer les acusacions d’abusos sexuals que pesaven sobre el mossèn i exdirector del col·legi Claret, Francesc Figueras. Segons ha informat la congregació, la resposta de la fiscalia assegura que “no procedeix” obrir “diligències investigadores sobre els fets denunciats” ni interposar cap acció penal perquè “pels delictes d’agressions, assetjament o abusos sexuals” es necessita la denúncia de la víctima si aquesta té més de 18 anys. 

El ministeri públic afegeix que en no existir la personació de les víctimes en la demanda que van interposar els missioners i que “els possibles delictes han prescrit”, no és justificable la seva actuació. 

En canvi, precisament ahir es va fer pública la primera denúncia d’abusos sexuals interposada per una de les víctimes dels casos que esquitxen el col·legi Claret. Va ser la Mireia, de 42 anys, que va demanar a Mossos d’Esquadra que s’investigui els fets que van portar el conserge Jaume a introduir-li els dits a la vulva quan tenia 8 anys, explica. Sobre les acusacions, que l’antiga alumna va explicar a El Periódicoels missioners apunten que “es tracta de personal contractar i que fa dècades que no tenen cap relació laboral” amb la congregació. 

De la mateixa manera, apunten que el conserge es va jubilar a mitjans dels anys 90 i, per tant, hi hauria treballat al centre almenys durant una dècada, ja que els fets explicats per la Mireia haurien passat el curs 1984-1985. A més, durant aquella temporada, s’haurien produït tres situacions greus més, que van quedar exposades a les xarxes socials a través de comentaris anònims i que una de les exalumnes va explicar al TOT Barcelona. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa