La CUP demana que s’enviï menjar a casa de les famílies amb beques menjador

La formació de l'esquerra independentista recorda que molts nens que s'han quedat sense classe perden també l'àpat que tenen garantit durant el curs

El tancament de les escoles pel coronavirus ha generat un problema social col·lateral que no està clar com se solucionarà. Es tracta dels àpats que perden els escolars que tenen beques menjador, per als quals el que mengen a l’escola és la base de la seva alimentació. Buscar la manera de fer arribar el menjar a les famílies becades és una de les peticions que ha llançat la CUP-Capgirem Barcelona. 

La formació de l’esquerra independentista ha recordat en un comunicat que “les mesures a prendre per l’expansió del CoVid-19 no poden oblidar ningú”. Amb aquest avís, ha plantejat diverses “mesures urgents” que reclama que que apliqui l’Ajuntament de Barcelona.

La primera de totes aquests mesures és la de suplir les beques menjador, ja que el tancament d’escoles “posa en risc aquesta ajuda a les famílies”. “Exigim una acció d’intervenció ràpida dels serveis municipals necessaris, en coordinació amb la Generalitat, perquè les famílies que ho requereixin rebin aquest menjar a casa”.

També reclamen que les mesures extraordinàries s’ampliïn amb un “servei a domicili de productes essencials per a la gent gran”, perquè la població de risc no hagi de sortir de casa.

L’altre col·lectiu per al qual reclamen més protecció són les persones sense llar. Creuen que a més dels albergs que ja existeixen, en les actuals circumstàncies caldria “aprofitar el tancament d’espais públics i convertir-los en allotjaments d’emergència” perquè cap sensesostre es quedi sense plaça.

La pobresa energètica és l’altre punt que preocupa la CUP, que demana a l’Ajuntament que garanteixi que no es talli l’aigua, el llum ni el gas de cap llar, i que el transport públic ampliï el servei al màxim per evitar aglomeracions.

Un altre dels punts que demanaven, ja s’ha aconseguit, ja que l’Ajuntament ha anunciat que els jutjats han comunicat que suspenien tots els desnonaments​, després de la carta que l’alcaldessa, Ada Colau, ha enviat al president del Poder Judicial espanyol, Carlos Lesmes.

Més informació

Nou comentari