Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP demana que s’enviï menjar a casa de les famílies amb beques menjador
  • CA

El tancament de les escoles pel coronavirus ha generat un problema social col·lateral que no està clar com se solucionarà. Es tracta dels àpats que perden els escolars que tenen beques menjador, per als quals el que mengen a l’escola és la base de la seva alimentació. Buscar la manera de fer arribar el menjar a les famílies becades és una de les peticions que ha llançat la CUP-Capgirem Barcelona. 

La formació de l’esquerra independentista ha recordat en un comunicat que “les mesures a prendre per l’expansió del CoVid-19 no poden oblidar ningú”. Amb aquest avís, ha plantejat diverses “mesures urgents” que reclama que que apliqui l’Ajuntament de Barcelona.

La primera de totes aquests mesures és la de suplir les beques menjador, ja que el tancament d’escoles “posa en risc aquesta ajuda a les famílies”. “Exigim una acció d’intervenció ràpida dels serveis municipals necessaris, en coordinació amb la Generalitat, perquè les famílies que ho requereixin rebin aquest menjar a casa”.

També reclamen que les mesures extraordinàries s’ampliïn amb un “servei a domicili de productes essencials per a la gent gran”, perquè la població de risc no hagi de sortir de casa.

L’altre col·lectiu per al qual reclamen més protecció són les persones sense llar. Creuen que a més dels albergs que ja existeixen, en les actuals circumstàncies caldria “aprofitar el tancament d’espais públics i convertir-los en allotjaments d’emergència” perquè cap sensesostre es quedi sense plaça.

La pobresa energètica és l’altre punt que preocupa la CUP, que demana a l’Ajuntament que garanteixi que no es talli l’aigua, el llum ni el gas de cap llar, i que el transport públic ampliï el servei al màxim per evitar aglomeracions.

Un altre dels punts que demanaven, ja s’ha aconseguit, ja que l’Ajuntament ha anunciat que els jutjats han comunicat que suspenien tots els desnonaments​, després de la carta que l’alcaldessa, Ada Colau, ha enviat al president del Poder Judicial espanyol, Carlos Lesmes.

Més notícies
Se suspenen tots els desnonaments de Barcelona mentre durin les actuals mesures pel coronavirus
Notícia: Se suspenen tots els desnonaments de Barcelona mentre durin les actuals mesures pel coronavirus
Comparteix
L'alcaldessa Ada Colau havia enviat una carta al CGPJ aquest matí demanant que s'aturessin els desnonaments de "persones vulnerables" a tot l'Estat
El 22@ es buida pel coronavirus
Notícia: El 22@ es buida pel coronavirus
Comparteix
"Depenem de les mesures de les administracions perquè tenim costos fixos", assegura el director de BCNewt
Llibres a domicili amb bicicleta per suportar l’aïllament per coronavirus
Notícia: Llibres a domicili amb bicicleta per suportar l’aïllament per coronavirus
Comparteix
La llibreria La Carbonera opta per portar les comandes a casa per no haver de tancar durant l'epidèmia
Els viatgers amb bitllets de transport sense utilitzar pel coronavirus seran compensats
Notícia: Els viatgers amb bitllets de transport sense utilitzar pel coronavirus seran compensats
Comparteix
Alguns usuaris reclamen a les xarxes socials que els diguin com poden recuperar els diners | L'empresa dels transports metropolitans respon que la competència és de l'ATM
Anna Saliente, cap de llista de la CUP el 26M, i l'exregidora Eulàlia Reguant, durant la jornada de debat / S.B.
La CUP alerta que el pacte del pressupost forma part d’un “reassentament de l’Estat”
Notícia: La CUP alerta que el pacte del pressupost forma part d’un “reassentament de l’Estat”
Comparteix
Els anticapitalistes critiquen especialment l'increment de recursos dedicats a la promoció turística i ho atribueixen al PSC
La CUP intentarà ocupar l’espai desobedient que deixa vacant Colau
Notícia: La CUP intentarà ocupar l’espai desobedient que deixa vacant Colau
Comparteix
Els anticapitalistes de l’esquerra independentista es preparen per refer-se a Barcelona | Trobaran terreny abonat entre els desencantats dels comuns

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa