Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Se suspenen tots els desnonaments de Barcelona mentre durin les actuals mesures pel coronavirus
  • CA

Avui a les vuit del matí l’Anwar, veí del Raval, afrontava un quart intent de desnonament i es preveia que seria molt difícil d’aturar. Col·lectius del barri s’havien conjurat per dormir junts i aturar, des de primera hora, l’intent de la comitiva judicial. Ahir, finalment, a la nit, van saber que això no passaria i que l’Anwar, com totes les famílies que tenien convocat un desallotjament aquest divendres a la ciutat de Barcelona, podria estar-se un dia més tranquil a casa seva. Aquesta tarda, a més, el govern d’Ada Colau ha anunciat que els jutjats els han informat que se suspenen tots les desnonaments a la ciutat pel coronavirus. A més, en una resposta a aquest diari, la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha concretat que la decisió “no especifica data concreta” però que indica que s’anul·len “fins que les autoritats sanitàries no modifiquin les mesures de precaució establertes per la crisi” del coronavirus. 

 

La regidora, així, ha actualitzat l’estat d’una petició que la mateixa alcaldessa Ada Colau havia formulat avui a través d’una carta al Consell General del Poder Judicial. En aquest escrit, Colau demanava que “amb l’objectiu de protegir adequadament tant a les famílies vulnerables que es troben en situació de desnonament, com a les unitats municipals que les acompanyen” es considerés de màxima urgència “suspendre els desnonaments de les persones vulnerables, no només a la ciutat de Barcelona, sinó en el conjunt de l’Estat”. Aquest últim apunt, l’estatal, de fet, encara no ha quedat garantit, segons ha informat a Twitter la regidora Lucía Martín.

L’impacte econòmic que pot tenir la crisi del coronavirus en algunes famílies també té com a contrapunt l’accés a l’habitatge. En aquest sentit, Colau, en la mateixa carta, ha esmentat que a Itàlia s’estàn suspenent el pagament de quotes hipotecàries. Anant un pas més enllà, però, des del Sindicat de Llogateres, s’ha proposat com una de les mesures clau per afrontar la situació excepcional que hi hagi una “moratòria del pagament dels lloguers”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa