Llibres a domicili amb bicicleta per suportar l’aïllament per coronavirus

La llibreria La Carbonera opta per portar les comandes a casa per no haver de tancar durant l'epidèmia

Si els lectors no van a la llibreria, la llibreria anirà a casa dels lectors. Prenent les precaucions que calgui. És l’aposta de la llibreria La Carbonera, del Poble-sec. 

Davant de la possibilitat de trobar-se amb una caiguda dràstica de vendes, no poder quadrar els números a final de mes i quedar-se desconnectats de la clientela, el jove i hiperactiu equip –organitzen actes contínuament, tenen un blog d’informació cultural, publiquen cròniques i recomanacions al TOT Barcelona…– que regenta l’establiment va decidir intensificar un servei que ja oferien puntualment i que aquests dies s’està convertint en la seva manera bàsica de treballar: la venda de llibres a domicili.

“El procediment és senzill. Ens demanen un llibre per mail o per telèfon i ens fan una transferència o bé els cobrem amb el datàfon quan fem l’entrega”, explica Mar Redondo, una de les responsables de la llibreria.

També tenen estudiat el protocol per garantir la seguretat sanitària. “Neteja dels llibres cada vegada que els toca algú, rentat de mans cada vegada que entra o surt algú de la llibreria, neteja del datàfon després de cada ús, i distància de seguretat”, afegeix la llibretera. 

I la fórmula està tenint èxit, fins i tot s’estan trobant alguns clients nous, gent que fins ara no hi havia comprat mai però que ha sabut que oferien aquest servei i han fet comandes. “La gent majoritàriament novel·les o llibres per passar l’estona”, constata Redondo.

En la decisió de La Carbonera també hi ha un rerefons reivindicatiu. “Volem fer compatible l’aplicació de les mesures de prevenció contra l’epidèmia amb la supervivència del sector cultural, un dels més precaris i fràgils en moments d’inestabilitat social i econòmica”, argumenten. 

A més a més, La Carbonera, que tenia previst un festival de literatura feminista durant el mes de març amb més de 50 autores participants, ha decidit mantenir la programació fins dissabte, aplicant les mesures de prevenció necessàries, com ara regular l’aforament. De tota manera, per si calen mesures més estrictes, a partir de diumenge els actes es faran a porta tancada i el públic els podrà seguir amb una retransmissió a YouTube.

Més informació

Nou comentari