Colau demana al president dels jutges espanyols que suspengui els desnonaments

L'alcaldessa també reclama als barcelonins que evitin anar a bars i restaurants pel coronavirus

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha llançat dues peticions aquest divendres al matí davant la crisi del coronavirus. En declaracions a RAC-1 des de cas seva –està confinada perquè va tenir una reunió amb un treballador que ha donat positiu i té la Covid-19, Colau ha demanat als ciutadans que evitin anar a bars i restaurants mentre duri la fase aguda de l’epidèmia. Justament avui, els restauradors han llançat un altre crit d’alerta per la crisi a la qual es veuen abocats i demanen que se’ls deslliuri de pagar determinats impostos.

Colau ha al·legat que considera raonable demanar a la població que durant uns dies redueixi al màxim la seva vida social i que tot el que pugui evitar, com ara “sortir a sopar”, ho eviti. “Si no es fa voluntàriament, hauran d’intervenir les administracions i ho hauran de fer coordinadament”, ha advertit. 

Paral·lelament, l’alcaldessa ha escrit al president del Consell del Poder Judicial espanyol, Carlos Lesmes, perquè suspengui els desnonaments a tot l’estat perquè moltes de les persones afectades per aquestes ordres judicials són població de risc i deixar-les sense casa ara les fa extremandament vulnerables. “La situació excepcional que estem vivint requereix mesures extraordinàries”, li diu en el text.

Més informació

Comentaris

    no dona més de si 13/03/2020 12:53 pm
    a clar, com que ella està a caseta, és preocupa per la salud dels altres, mal negoci Deu ser que ella pagarà els costos per la diferencia de facturació

Nou comentari