Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els viatgers amb bitllets de transport sense utilitzar pel coronavirus seran compensats
  • CA

Els viatgers que no hagin pogut fer servir bitllets de transport que acaben de comprar pel coronavirus seran compensats. Ho ha anunciat el departament de Territori i Sostenibilitat davant les queixes de passatgers que volien saber què passarà amb els títols de transport com la T-usual o la T-jove que acaben d’adquirir. Amb el confinament i l’aplicació del teletreball per evitar nous contagis l’ús del metro o el bus es fa innecessari i els diners que s’han pagat pels bitllets es perden.

És per això, “un cop acabi l’emergència”, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de cada territori establirà “mecanismes de compensació”. La Generalitat crearà partides pressupostàries per afrontar els pagaments, segons ha detallat el departament de Territori. 

Queixes a Twitter

El confinament de gran part de la població pel coronavirus, concretat en la suspensió de tota l’activitat escolar i acadèmica, la cancel·lació de molts espectacles i altres activitats i esdeveniments i moltes empreses fent teletreball, ha portat a la reducció de la mobilitat, que era l’efecte que buscava el Govern per intentar tallar la transmissió del SARS-Co-V-2. Molts usuaris han començat a queixar-se a les xarxes socials perquè n’han comprat recentment i si estan dues setmanes –com a mínim– sense fer els desplaçaments habituals consideren que hauran perdut gran part dels diners que els ha costat la targeta.

De fet, en alguns casos pregunten directament com poden recuperar els diners o la part de diners proporcional als dies en què no s’hagi fet servir la targeta.

Les preguntes i queixes s’adrecen al compte de Twitter TMB Info, molt actiu en la relació amb els usuaris del servei de metro i d’autobús de Barcelona i l’àrea metropolitana. Però la resposta en tots els casos és que la competència respecte de les tarifes i tot el que se’n derivi són de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

 

Més notícies
El metro, mig buit el primer dia sense escoles i amb moltes empreses funcionant amb teletreball
Notícia: El metro, mig buit el primer dia sense escoles i amb moltes empreses funcionant amb teletreball
Comparteix
Els empleats del suburbà admeten que no havien vist mai les instal·lacions tan buides en un dia laborable
Epidemiòleg de Vall d’Hebron: “Podem estar més d’un mes fent confinaments pel coronavirus”
Notícia: Epidemiòleg de Vall d’Hebron: “Podem estar més d’un mes fent confinaments pel coronavirus”
Comparteix
Parlem amb Benito Almirante, cap de malalties infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron
Fotos a soles al Park Güell i la Gran Via buida: imatges insòlites de Barcelona pel coronavirus
Notícia: Fotos a soles al Park Güell i la Gran Via buida: imatges insòlites de Barcelona pel coronavirus
Comparteix
La por al contagi i la frenada de l'economia deixen imatges insòlites a la ciutat, com passadissos lliures a la Boqueria i taxis sense feina a l'Estació de Sants
Sant Jordi, a la corda fluixa pel coronavirus
Notícia: Sant Jordi, a la corda fluixa pel coronavirus
Comparteix
Els floristes avisen que alguns establiments ja estan en risc de tancar. Els llibreters i editors contemplen l’escenari que la diada s’anul·li per les aglomeracions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa