Els viatgers amb bitllets de transport sense utilitzar pel coronavirus seran compensats

Alguns usuaris reclamen a les xarxes socials que els diguin com poden recuperar els diners | L'empresa dels transports metropolitans respon que la competència és de l'ATM

Els viatgers que no hagin pogut fer servir bitllets de transport que acaben de comprar pel coronavirus seran compensats. Ho ha anunciat el departament de Territori i Sostenibilitat davant les queixes de passatgers que volien saber què passarà amb els títols de transport com la T-usual o la T-jove que acaben d’adquirir. Amb el confinament i l’aplicació del teletreball per evitar nous contagis l’ús del metro o el bus es fa innecessari i els diners que s’han pagat pels bitllets es perden.

És per això, “un cop acabi l’emergència”, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de cada territori establirà “mecanismes de compensació”. La Generalitat crearà partides pressupostàries per afrontar els pagaments, segons ha detallat el departament de Territori. 

Queixes a Twitter

El confinament de gran part de la població pel coronavirus, concretat en la suspensió de tota l’activitat escolar i acadèmica, la cancel·lació de molts espectacles i altres activitats i esdeveniments i moltes empreses fent teletreball, ha portat a la reducció de la mobilitat, que era l’efecte que buscava el Govern per intentar tallar la transmissió del SARS-Co-V-2. Molts usuaris han començat a queixar-se a les xarxes socials perquè n’han comprat recentment i si estan dues setmanes –com a mínim– sense fer els desplaçaments habituals consideren que hauran perdut gran part dels diners que els ha costat la targeta.

De fet, en alguns casos pregunten directament com poden recuperar els diners o la part de diners proporcional als dies en què no s’hagi fet servir la targeta.

Les preguntes i queixes s’adrecen al compte de Twitter TMB Info, molt actiu en la relació amb els usuaris del servei de metro i d’autobús de Barcelona i l’àrea metropolitana. Però la resposta en tots els casos és que la competència respecte de les tarifes i tot el que se’n derivi són de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

 

Més informació

Nou comentari