El metro, mig buit el primer dia sense escoles i amb moltes empreses funcionant amb teletreball

Els empleats del suburbà admeten que no havien vist mai les instal·lacions tan buides en un dia laborable

L’hora punta de divendres al matí sembla un migdia del cap de setmana quan tothom és a casa o als restaurants dinant. Aquest és la realitat a la Línia 1 del metro, una de les que té més passatgers, avui, en el primer dia sense escoles i amb moltes empreses funcionant amb teletreball pel coronavirus. 

El vestíbul d’Universitat està pràcticament desert. La responsable del control de l’estació exclama: “En tota la meva vida, i fa molts anys que estic aquí, no havia vist el metro així!”.

A dins dels combois, tothom sembla voler guardar l’espai i, tot i així, hi ha seients buits. Només un raper aconsegueix trencar la rigidesa del matí. Comença amb una arenga: “Que bonita energia, família!”, però ràpidament fa referència al tema: “A ver si podemos olvidarnos del corona!”. I així comença el primer dia d’una quinzena en què cada jornada pot ser així.

Tot i que alguns usuaris asseguraven a primera hora, cap a les vuit, que el metro anava igual de ple que qualsevol altre dia, tot indica que ha sigut una aglomeració puntual. El Govern va dir ahir al vespre​ que confiava que la baixada de la mobilitat per la reducció de l’activitat i pel teletreball fes de regular natural per reduir l’afluència als transports públics, ja que és molt difícil limitar-hi l’aforament.

Més informació

Nou comentari