Trilla demana que els estudiants no es concentrin perquè el tancament d’escoles sigui més eficaç

El cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic alerta que els pròxims dies augmentaran els casos de coronavirus perquè s'estan fent més proves

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha demanat a nens i estudiants que no es concentrin en altres llocs aprofirant que no tenen classe perquè el tancament educatiu sigui més eficaç contra la transmissió del coronavirus. Trilla ha remarcat en declaracions a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ que aquesta mesura s’ha pres per reduir desplaçaments i evitar concentracions. “S’ha d’estar sol, aïllat, els estudiants no poden agrupar-se. Allunyem les persones i reduïm el risc de contagi”, ha demanat. “Que no ens trobem que una colla d’estudiants queden per reunir-se en una cafeteria i passar hores junts”, ha advetit.

Pel que fa al confinament a l’Anoia, ha considerat “encertada” la mesura, tot i que sigui dura. També ha volgut donar les gràcies a la consellera de Salut, que té tota la família a dintre de la zona de confinament.

Trilla ha dit que és “esperable” que es detectin més casos en els propers dies, també perquè hi ha un augment notable de proves. “Els criteris per decidir fer la prova s’han rebaixat i s’han ampliat les zones de risc, a gent que té símptomes menys greus ara se li fa la prova”, ha argumentat.

Trilla ha destacat, però, que una bona notícia és que en poc temps s’acabarà l’epidèmia de grip, si no és aquesta setmana, serà la propera.

Més informació

Comentaris

    Ramon 13/03/2020 6:19 pm
    Aquest home el 3 de febrer va dir a RAC1 que era impossible que el coronavirus arribés a Catalunya.

Nou comentari