Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llibres per a un confinament per coronavirus
  • CA

A partir d’aquest divendres, tanquen els centres educatius, el teletreball és ja una realitat i sembla que l’activitat d’oci es redueix gairebé a zero. Això podria suposar un drama de confinament avorridíssim quan ens cansem d’internet, així que nosaltres us proposem uns quants llibres per passar la quarantena tan entretinguts com sigui possible. Perquè, com deia Groucho Marx, “després del gos, un llibre és probablement el millor amic de l’home, i dins del gos probablement sigui massa fosc per llegir”.

‘El dia dels trífids’, John Wyndham

Després d’una pluja de meteorits, Londres es lleva amb tots els habitants cecs. L’atac dels trífids deixa la ciutat en una apocalipsi on tots els veïns, invidents, intenten fugir d’unes plantes de més de dos metres d’alçada que els ataquen. Una meravella de ciència-ficció juvenil apocalíptica que no us podeu perdre.

‘Com s’esbrava la mala llet’, Antònia Carré-Pons

Com que aquests dies enyorareu els avis, la gent gran, perquè la població de risc és millor no anar-la a veure, us proposem un llibre de contes de vells. Us fareu un fart de riure, i us passarà de pressa.

‘El pes de la neu’, Christian Guy-Poliquin

Després d’un hivern intens de nevades i en plena apagada elèctrica, un home que ha patit un accident de trànsit es queda confinat a casa d’un vell que no coneix de res. Una reflexió sobre aïllament, privació i soledat que no deixa indiferent ningú.

‘Els desposseïts’, Ursula K. Le Guin

Els protagonistes de la novel·la de Le Guin es troben aïllats al seus planetes respectius. De tot el que poden o no tenir, el més important és que tenen temps. Llegir Le Guin és sempre un plaer, perquè de com funcionen les societats la millor manera és parlar-ne des de la ficció, també.

‘La pesta’, Albert Camus

Clàssic entre els clàssics, el relat d’un brot de pesta a Orà (Algèria) permet entreveure el catàleg de reaccions possibles entre els personatges que hi desfilen. Escrita l’any 1947, segueix permetent reconèixer-nos a les seves pàgines. L’existencialisme fa molt per al confinament, no trobeu?

Amb la col·laboració de:

Més notícies
Tancats a partir de dissabte més de 400 equipaments municipals de Barcelona
Notícia: Tancats a partir de dissabte més de 400 equipaments municipals de Barcelona
Comparteix
Centres cívics, biblioteques, casals infantils o poliesportius són alguns dels 11 tipus que tanquen portes durant almenys dues setmanes
El sector turístic alerta del “brutal” impacte de les “cancel·lacions massives” pel coronavirus
Notícia: El sector turístic alerta del “brutal” impacte de les “cancel·lacions massives” pel coronavirus
Comparteix
FEVITUR xifra en 73 milions l'impacte en pisos turístics i el Gremi Restauració avisa que la Setmana Santa està "perduda"
Epidemiòloga del Clínic: “Si no som responsables, gran part de la població passarà el coronavirus”
Notícia: Epidemiòloga del Clínic: “Si no som responsables, gran part de la població passarà el coronavirus”
Comparteix
Parlem amb Anna Llupià, metgessa especialitzada en medicina preventiva i salut pública de l'Hospital Clínic de Barcelona
El Saló de l’Ensenyament, ajornat pel coronavirus
Notícia: El Saló de l’Ensenyament, ajornat pel coronavirus
Comparteix
Fira de Barcelona ajorna el congrés arran de les últimes mesures de contenció de l'epidèmia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa