Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tancats a partir de dissabte més de 400 equipaments municipals de Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit tancar a partir de dissabte tots els equipaments públics de tipus social i cultural per prevenir contagis de coronavirus. La llista completa d’espais que tancaran la composen 11 tipus diferents d’equipaments: centres cívics, biblioteques, escoles de música i conservatoris municipals, poliesportius, espais maternoinfantils, casals de barri, casals infantils i ludoteques, espais joves i ateneus de fabricació, entre altres, no estaran oberts al públic durant almenys 15 dies. Aquesta ordre de tancament se suma a l’anunciada la vigília per a tots els casals d’avis de la ciutat. A més s’hi sumen les 101 escoles bressol municipals a partir d’aquest divendres, en el marc del tancament d’escoles anunciat per la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu municipal és “aplanar la corba de contagis” i reduir el risc en la població més vulnerable –persones grans o amb patologies cròniques– i els professionals sanitaris, ha precisat la regidora de Salut, Gemma Tarafa. Ha anunciat les noves mesures en una roda de premsa aquest dijous al migdia, acompanyada de Carme Borrell, gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. En la mateixa comunicació ha anunciat que l’alcaldessa Ada Colau ha estat confinada a casa per haver tingut contacte amb un dels 5 casos confirmats per ara al consistori.

El tancament no es fa efectiu de forma immediata, ha dit Tarafa, per facilitar les gestions prèvies als equipaments i perquè tota la població conegui la informació i no hi vagi en va. Donat que molts d’aquests equipaments tanquen els caps de setmana, ha recordat la regidora, la ciutadania notarà el tancament sobretot a partir de dilluns. Serveis socials i sanitaris, dedicats a la cura, no tancaran de moment. En atenció domiciliària no s’han reduït els serveis. 

“Hem d’anar disminuint el ritme de la ciutat per anar guanyant temps”, ha dit. “Tot el que no sigui imprescindible podem deixar-ho de fer, però en cap cas deixaran de funcionar a ple rendient els serveis bàsics”. “Som conscients que aquestes mesures poden tenir un impacte en certs sectors de la ciutat i no ho menystenim, la primera tinença d’alcaldia de Jaume Collboni ja està treballant en com acompanyar-los”, ha afegit.

Més notícies
Colau, també confinada pel brot de coronavirus a l’Ajuntament
Notícia: Colau, també confinada pel brot de coronavirus a l’Ajuntament
Comparteix
La tinenta d'urbanisme també s'ha hagut d'aïllat | En total 145 persones del consistori treballen des de casa | Dos nous positius entre empleats
Barcelona tanca tots els casals d’avis i redueix a un terç l’aforament de tots els equipaments
Notícia: Barcelona tanca tots els casals d’avis i redueix a un terç l’aforament de tots els equipaments
Comparteix
Colau restringeix l'activitat municipal i demana "baixar el ritme" de la ciutat | S'ajornen consells de barri o inauguracions, però es mantenen els serveis públics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa