Colau, també confinada pel brot de coronavirus a l’Ajuntament

La tinenta d'urbanisme també s'ha hagut d'aïllat | En total 145 persones del consistori treballen des de casa | Dos nous positius entre empleats

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, està confinada a casa pel brot municipal de coronavirus i farà teletreball almenys dues setmanes. També ho està la tinent d’alcaldia d’urbanisme Janet Sanz, la cinquena integrant del govern després de Jaume Collboni, Montse Ballarín, Rosa Alarcón i Jordi Martí Grau. Són dues de les 145 persones del consistori aïllades de forma preventiva durant 14 dies, davant dels 5 casos confirmats de moment. En les últimes hores s’han confirmat dos nous positius, a les àrees d’Ecologia urbana i Jurídica. 

Ho ha anunciat la regidora de salut Gemma Tarafa, acompanyada de Carme Borrell, gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. En la mateixa compareixença ha explicat noves mesures de contenció: els equipaments municipals de tipus social i cultural tancaran a partir de dissabte i durant almenys 15 dies. A diferència del consell de ministres espanyol, que ha acordat fer proves a tots els membres, l’alcaldessa no es farà el test de coronavirus si no desenvolupa símptomes. “No té cap sentit clínic fer la prova a algú que no és simptomàtic”, ha dit Tarafa. “Seguirem les evidències científiques”, ha coincidit Borrell.

“L’activitat política segueix a ple rendiment, les responsabilitats que tenen els regidors les segueixen tirant endavant des de casa o des de l’ajuntament”, ha remarcat. “Segueix els protocols de Salut Pública com qualsevol altre veí”, ha dit Tarafa, que ha precisat que l’alcaldessa va tenir contacte directe amb una persona infectada. 

Aquest dijous s’ha celebrat, de fet, la primera reunió totalment telemàtica del govern municipal en la història del consistori. “Colau es troba perfectament bé i farà tota l’agenda de reunions que hagi de fer des de casa, en cap cas es preveu una alcaldia accidental ni la substitució de cap regidor“, ha insistit. “Totes les persones confinades es troben o molt bé o tenen algun símptoma lleu, es troben tots bé”, ha respost.

 

Més informació

Comentaris

  EldeGràcia 13/03/2020 7:06 am
  Ella ja el va tenir abans que se'n conegués l'existència.
  Jöel 13/03/2020 12:06 am
  Vividora, es va apujar el sou un 40%, que torni a trucar a Valls aviam si també li soluciona el problema.
  Grob 12/03/2020 6:18 pm
  COlau es Belén Esteban de la política.
  Eixirivit 12/03/2020 5:53 pm
  tancades en capses separades i a l'arxiu municipal fins a l'estiu de moment !
  germamarx 12/03/2020 3:25 pm
  el telecinquisme triomfa !
  en fi 12/03/2020 1:27 pm
  era d'esperar, sempre ha de ser protagonista, sobretot negatiu

Nou comentari