Les oficines, els ‘coworkings’ i els restaurants del [email protected] s’han buidat aquesta setmana pel coronavirus. El restaurant Bistrot by Valkiria ha experimentat una caiguda progressiva de clients al llarg de la setmana, especialment després del tancament de les universitats i la instauració del teletreball per part de les empreses. L’espai de treball flexible Itnig té actualment un 10% d’ocupació, mentre que BCNewt tancarà dues setmanes a partir de dilluns. “Depenem de les mesures de les administracions, perquè tenim costos fixos”, ha afirmat el director de l’espai de treball flexible, Gustavo Franco, en declaracions a l’ACN. En qualsevol cas, tots els establiments han extremat la neteja i les mesures preventives per evitar l’expansió del covid-19.

Tot i això, aquesta setmana s’ha registrat una davallada d’empleats en les oficines i els espais de treball flexible de la zona. La majoria de les companyies han recomanat instaurar el teletreball. “És una bona acció per intentar evitar els contagis”, ha assegurat una treballadora, després de recollir l’ordinador i altres pertinences per poder treballar des de casa.

Els ‘coworkings’ també han patit una reducció de l’ocupació. L’espai de treball flexible BCNewt tancarà dues setmanes a partir del dilluns. “El desús està repercutint en l’empresa per la pèrdua de nous clients, però també per la baixada de la facturació”, ha reconegut el director de l’espai, Gustavo Franco.

Davant aquesta situació, els actuals membres estan demanant “compensacions econòmiques”, unes demandes que afecten també a l’empresa. “Depenem de les mesures de les administracions, perquè tenim costos fixos”, ha reclamat Franco.

En el cas del ‘coworking’ Itnig, l’ocupació ha caigut fins a entre un 10% i un 20% i s’han cancel·lat tots els esdeveniments. Des de la mateixa companyia, han recomanat als treballadors fer teletreball i han pres mesures “dràstiques” de prevenció del virus, com prendre la temperatura als empleats.

La caiguda de treballadors ha afectat especialment als locals de restauració de la zona. El gerent de Bistrot, Joan Colomer, ha assegurat que el tancament de les universitats i les recomanacions de teletreball per part de les companyies “s’han notat moltíssim”. “El Poblenou és una zona de molta empresa”, ha recordat Colomer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa