Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Condemnat a una multa per aldarulls contra les restriccions per la Covid
  • CA

Un jove ha acceptat una condemna que l’obliga a pagar una multa i una indemnització per un import total de 1.140 euros per cometre aldarulls a Barcelona durant una manifestació contra les restriccions decretades per frenar l’expansió dels contagis de Covid, en què van llançar objectes contra el Palau de la Generalitat. L’acusat ha admès que va provocar incidents i danys a una moto durant una protesta contra les mesures anti-covid al centre de la capital l’octubre del 2020. L’home va participar en una manifestació violenta i va llançar ampolles de vidre a la policia, a més d’atacar tres motocicletes.

Alhora, el noi ha acceptat un any de presó, que no complirà si no delinqueix en els pròxims dos anys. La Fiscalia ha rebaixat la petició inicial de dos anys de pena de reclusió i 3.600 euros per danys, després d’arribar a un acord perquè el processat es reconegués culpable i compensés els danys.

Segons ha acceptat l’acusat, cap a quarts de set de la tarda del 30 d’octubre va participar de forma activa en les concentracions a la plaça Sant Jaume comunicades a la Conselleria d’Interior i convocades a través de xarxes socials. Es van agrupar unes 700 persones en actitud “hostil” cap a la policia. Els manifestants van usar material pirotècnic, van llençar objectes contra la façana de la Generalitat, van tirar contenidors d’escombraries a terra i els van fer servir de barricades juntament amb tanques i testos, van arrencar senyals de trànsit i llambordes del terra i van llençar objectes contundents contra les furgonetes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

En concret, l’acusat, cap a les 20.45 hores, va llançar diverses ampolles de vidre a les furgonetes de la Brimo, una de les quals va impactar contra un dels vehicles policials. Cap vehicle ni cap agent van patir danys, però l’acusat els insultava contínuament.

Cap a les 21.21 hores, a l’alçada del número 60 de la Via Laietana, prop de la plaça Urquinaona, el jove va ser detingut després de tirar a terra dues motocicletes, que no van resultar danyades, i va donar diverses puntades de peu a una altra moto, a la qual va danyar el parafang davanter per valor de 557 euros. En ser arrestat, els agents li van trobar tres pedres, un punxó i una navalla.

Més notícies
Macrobotellot a l'avinguda Maria Cristina, durant la Mercè de 2021 / Jordi Play
L’oci nocturn critica els botellòdroms: seran “un niu de conflictes”
Notícia: L’oci nocturn critica els botellòdroms: seran “un niu de conflictes”
Comparteix
La patronal creu que no ofereixen prou seguretat i demanen que es concedeixin permisos per obrir més locals de festa
La fi de les mascaretes en interiors, sense consens Jordi Play
Robert Güerri defensa mantenir les mascaretes en interiors
Notícia: Robert Güerri defensa mantenir les mascaretes en interiors
Comparteix
L'infectòleg de l'Hospital del Mar, convençut que els governs retiraran la mascareta ben aviat
Begudes alcohòliques en un macrobotellot de l'avinguda Maria Cristina / Jordi Play
El síndic de Barcelona planteja crear espais per fer botellots
Notícia: El síndic de Barcelona planteja crear espais per fer botellots
Comparteix
Bondia defensa que siguin espais controlats i on s'informi sobre els efectes de l'abús de l'alcohol
Roda de premsa on entitats del Raval demanen a l'Ajuntament aturar un projecte que acabaria amb part de l'antiga Escola Massana / Max Carbonell (cedida)
Batalla judicial per frenar l’enderrocament de part de l’Escola Massana
Notícia: Batalla judicial per frenar l’enderrocament de part de l’Escola Massana
Comparteix
Les entitats que ocupen l'espai recorren al TSJC per iniciar un contenciós contra el projecte de l'Ajuntament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa