Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tapien un local que feia festes clandestines durant les restriccions per la Covid
  • CA

El districte de Ciutat Vella ha precintat un local sense llicència que havia organitzat diverses festes clandestines durant l’època de restriccions més dures a l’oci nocturn imposades per les autoritats sanitàries a causa de la pandèmia. Segons han explicat fonts municipals al TOT Barcelona, operaris del districte han tapiat el local Casablanca, al carrer Mare de Déu del Pilar, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, que funcionava com a discoteca sense tenir llicència.

El passat 6 d’agost la Guàrdia Urbana va dur a terme una primera inspecció nocturna al local després de rebre diverses queixes i va comprovar que a l’interior hi ha molta gent, ballant i fumant pipes de tabac. La festa estava ambientada per un discjòquei i els organitzadors havien bloquejat la porta d’accés per evitar visites indesitjades posant en risc les persones que hi havia a l’interior.

Durant la inspecció, alguns clients van explicar als agents de la policia barcelonina que havien pagat molts diners per poder accedir al local. Un grup va assegurar que els havien captat a la platja i que havien pagat 350 euros per entrar nou persones. Un altre grup va explicar que els havien cobrat 500 euros per tres entrades amb dret a consumició. A més, els agents van poder comprovar que no es respectaven les mesures sanitàries, l’aforament màxim o la restricció horària, que en aquell moment obligava tots els locals a tancar a les 00.30.

Periple judicial

La Guàrdia Urbana va desallotjar la discoteca i una setmana després el districte de Ciutat Vella va procedir a precintar el local. Tot i que el propietari va impugnar el precinte a la justícia, el 2 de setembre el jutjat va donar la raó a l’Ajuntament i va desestimar les mesures cautelars que demanava. El 20 de setembre la policia va detectar que s’havia trencat el precinte i que el local tornava a organitzar festes clandestines.

La setmana següent, el districte va demanar una autorització judicial per entrar al local i executar el precinte. Finalment, el passat 22 de novembre el jutjat ho va autoritzar. Mentre els tècnics organitzaven l’entrada, els veïns es van tornar a queixar a la Guàrdia Urbana que hi havia festes i baralles a les portes del local i els agents van haver d’intervenir diverses vegades. La falta de col·laboració dels propietaris del local per permetre les inspeccions ha portat a l’Ajuntament a obrir diversos expedients sancionadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa