El coordinador de la unitat covid-19 a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, es declara “conservador” amb la decisió que creu que podria arribar aviat de part de les administracions, i aposta per mantenir les mascaretes en interiors “com més temps millor”. Güerri s’ha expressat així en declaracions a ‘Filling the sink’, el podcast de Catalan News, que s’emetrà aquest dissabte i que l’ACN avança.

L’expert, però, deixa clar que la decisió és política, i també social, i per això ha augurat que aquesta restricció s’eliminarà de forma “imminent”. Güerri pensa que potser s’optarà inicialment per mantenir-les en el transport públic o en centres sanitaris, on creu que s’haurien de quedar “molt més temps” per evitar transmissions a gent vulnerable. Pel que fa a la situació de la pandèmia, ha augurat que la sisena onada, com a gran onada, serà “la definitiva”.

L'infectòleg Robert Güerri, de l'Hospital del Mar, en imatge d'arxiu / Laura Fíguls (ACN)
L’infectòleg Robert Güerri, de l’Hospital del Mar, en imatge d’arxiu / Laura Fíguls (ACN)

Güerri sí que ha posat en valor que actualment hi ha un alt percentatge de la població vacunada i una bona part immunitzada per les infeccions que es van produir durant la darrera onada. A més, ha recordat que la variant òmicron és molt transmissible però menys violenta que les prèvies. Per tot plegat, l’infectòleg prediu que el virus “ho tindrà més difícil per tornar a fer una onada” com les prèvies”.

Això no vol dir, remarca Güerri, que s’hagi d’abaixar la guàrdia, i és que podria produir-se un canvi en el virus cap a una altra variant que escapés a la immunitat actual. L’expert insisteix que el SARS-CoV-2 no desapareixerà i continuarà provocant casos durant tot l’any. Un altre perill és que el virus continua replicant-se en zones del món on no hi ha tanta gent vacunada i això pugui derivar en una nova variant greu. Tot i això, Güerri creu que aquesta possibilitat “es va fent remota”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a març 10, 2022 | 14:50
    Observador març 10, 2022 | 14:50
    Els maleïts governants....! Ha acollonit els ciutadans; encara es veu moltíssima gent amb mascareta pels carrers, tot i que ja no és obligatòria. I és completament inútil, com molt bé saben. Però és una mostra de mesellisme i submisió, què és el que compta.
  2. Icona del comentari de: T@M a març 10, 2022 | 16:52
    [email protected] març 10, 2022 | 16:52
    No cal ser molt infectòleg per saber que als interiors no es pot anar sense mascareta. Encara que ja no sigui obliatori jo continuare possant-me-la.

Nou comentari

Comparteix