Collboni veu “motius polítics” en el ‘no’ al confinament metropolità

La conselleria de Salut obre la porta a revisar la mobilitat abans del 19 d'abril però no concreta

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, ​​Jaume Collboni (PSC), ha dit que veu “motius polítics” darrere de la decisió del Procicat de no permetre que a Barcelona el confinament s’estengui a tota l’àrea metropolitana. En una entrevista a TVE recollida per Europa Press, el regidor ha subratllat que la realitat de Barcelona “no és la mateixa que en altres comarques de Catalunya”, de manera que l’Ajuntament insisteix en la necessitat d’estendre el perímetre de les restriccions a l’àmbit metropolità.

Preguntat sobre la confirmació del Mobile World Congress (MWC) 2021, Collboni ha valorat positivament que finalment se celebri tot i que alguns expositors no vinguin per la pandèmia de la Covid-19: “Llancem el missatge que ens posem en marxa”.

Vergés no dissipa dubtes

D’altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que “ara per ara” mana el confinament comarcal, però s’ha obert a revisar-lo abans del 19 d’abril. Ara bé, també ha assegurat que les mesures que es puguin acordar tant poden anar en un sentit com en l’altre. “Es podria donar el cas que abans del 19 prenguem mesures per un major control de l’epidèmia”, ha dit, en referència a possibles noves restriccions. “Veiem un creixement d’ingressos que no teníem en les altres onades”, ha afirmat.

Alba Vergés, que aquest divendres ha visitat el cribratge massiu que es fa a la Universitat de Girona (UdG) també ha admès que “veien a venir” les conseqüències de la Setmana Santa. Ha refermat que el confinament comarcal era “la primera mesura que calia entomar” veient el creixement exponencial d’ingressos a les UCI. I sobretot, la previsió que en els propers dies la situació vagi a més. “Estem molt preocupats”, ha admès Vergés, perquè tot i que els positius de Covid-19 no augmenten tant, sí que cada vegada els llits de crítics s’omplen més “que en la tercera i segona onada”.

“Avui ha entrat en vigor la resolució, i allò que diu és que la mobilitat tan sols s’ha de donar dins la comarca“, ha afirmat Vergés, en referència al confinament. La consellera ha fet una nova crida a la ciutadania perquè “compleixi estrictament” les mesures per frenar la pandèmia que hi ha vigents en cada moment. “Quan es pot, mirem d’augmentar l’activitat social i econòmica, perquè no només lluitem contra la Covid sinó també contra la fatiga pandèmica”, ha assegurat. “Però la situació epidemiològica ara és complexa, i tenim un indicador claríssim, que són els ingressos a les UCI que no veiem amb interioritat”, ha afirmat Vergés.

En referència a les crítiques pel retorn al confinament comarcal, i també al clam del sector cultural perquè s’estableixi un salconduit, la consellera ha dit que “sempre es té tot damunt la taula” i que no es descarta “mai res”. “Intentem trobar les mesures que s’adiuen a una situació epidemiològica complicada, i segurament afectarà molta gent i organitzacions”, ha dit Vergés. “Si això hagués de canviar se sabria, però de moment, tenim les que tenim”, ha reiterat la consellera de Salut.

Més informació

Nou comentari