Colau alerta que el confinament comarcal és un “risc sanitari” per Barcelona

L’alcaldessa fa una crida al “sentit comú” i demana al Govern que rectifiqui

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha alertat que el confinament comarcal és un “risc sanitari” per la ciutat i ha demanat a la Generalitat que reconsideri la seva negativa a ampliar-lo a tota l’àrea metropolitana. “El confinament comarcal no funciona a Barcelona”, ha dit Colau en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Ja hem vist que a Barcelona es genera una situació de risc sanitari, és una de les ciutats més denses d’Europa”.

El govern municipal fa mesos que reclama un confinament perimetral que inclogui tota l’àrea metropolitana per evitar les aglomeracions que s’han vist habitualment a les platges, al Born o a Collserola. “Necessitem espai perquè la gent pugui sortir a passejar”, ha insistit Colau. “No ho proposem per crear polèmica”. L’alcaldessa ha recordat que Barcelona està connectada amb moltes ciutats del seu entorn pel metro i que cal posar “límits clars” perquè la ciutadania els entengui.

“Aquestes anades i vingudes de les mateixes mesures amb diferents matisos creen confusió”, ha dit. “S’han de plantejar límits que la gent conegui”. Colau ha explicat també que ha parlat amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i amb el d’Interior, Miquel Sàmper, per defensar el confinament metropolità –un criteri que també comparteix Salut– i ha fet una crida al “sentit comú” del Govern. “No pot ser que per evitar polèmiques internes no es faci res”.

Comentaris

  STOP COLAU 08/04/2021 10:17 am
  si us plau, dimiteix ja!
  Ramon 08/04/2021 10:20 am
  Segur que aquesta tipa no sabria dir-te ni el nom de 20 comarques.
   expat 08/04/2021 12:06 pm
   Ni tu el dels 5 primers presidents de la Generalitat.
  bs 08/04/2021 10:24 am
  infumable i repugnant individua
  Pol 08/04/2021 10:42 am
  L’informe anual d’Amnistia Internacional sobre la vulneració dels drets humans a tot el món recull, per tercer any consecutiu, el cas de l'empresonament per motius polítics de Jordi Cuixart. Els espanyols no poden dir que Cuixart és un "político preso", no és pas un polític i és un presoner polític de l'estat espanyol com una casa.
   expat 08/04/2021 12:05 pm
   Els espanyols evidentment que podem dir que és un polic pres, no només ho podem dir (llibertat d'expresió) sino que ho podem creure firmement. El Daniel Joloy és qui en nom d'Amnistia Interncional fa aquesta part de l'informe referent als Jordis, per a mi en Marlasca es algú que ha dedicat molt més temps a l'estudi de les lleis i la seva opinió, a part de estar sostinguda per la legalitat, em meriex mes respecte.
  amb comu no podem 08/04/2021 11:12 am
  el que realment és un perill, és que la frau kolau, continuï okupant la poltrona de l'alcaldia de Barcelona, la frau kolau, només apareix en escena per criticar, el seu esport preferit. Però el que és diu treballar, de ser responsable, d'això res de res, està demostrant dia rere dia que és una incompetent i una gran irresponsable ah dia d'avui no ha fet res de bo, ni per la pandèmia ni per res de res, això si crear problemes als barcelonins i barcelonines, tots els que ella vulgui Per cert kolau, alguna novetat amb les subvencions irregulars
   Fran BCN 08/04/2021 2:58 pm
   Barcelonins/es, us animo a okupar les platges de Bcn i Collserola, places, mercats, parcs, passejos, perquè els politics.vegin que.cal esponjar perquè.la gent no es concentri en pocs km/2

Nou comentari