Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Hospital del Mar alerta que la variant britànica s’està “descontrolant”
  • CA

El coordinador d’hospitalització Covid de l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha assegurat que la quarta onada de la Covid-19 ja es deixa notar amb força als hospitals, que cada vegada tenen més casos nous i alerta que la variant britànica s’està “descontrolant” i dona “molts problemes” perquè “es transmet més de pressa i provoca casos més greus”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Güerri avisa que la situació és greu i encara s’ha de veure com afecta la Setmana Santa.

Per això, l’epidemiòleg s’ha mostrat favorable a la tornada al confinament comarcal decretat pel Govern de la Generalitat, ja que cal evitar com sigui un nou increment de la pressió hospitalària. “Les restriccions són necessàries mentre no s’hagi vacunat a un nombre suficient de persones”, ha insistit. Reduir les interaccions socials i, en conseqüència, els contagis, és l’única manera de donar temps a les autoritats sanitàries per administrar les vacunes que arriben el més ràpid possible.

Vacunes, vacunes, vacunes

El coordinador d’hospitalització Covid de l’Hospital del Mar està convençut que la vacunació “és la solució”, però lamenta que hi ha un “retard considerable” en l’entrega de noves dosis i que això fa impossible relaxar les restriccions. “Fins que tothom estigui vacunat s’han de mantenir les mesures i el mateix nivell d’alerta”, ha dit. Güerri tampoc s’atreveix a assegurar si l’estiu es podrà viure amb certa normalitat.

“Dependrà del ritme de vacunació”, ha reconegut. “Hem de primar la seguretat i s’ha de pressionar a les autoritats corresponents perquè arribin les vacunes necessàries i s’administrin amb rapidesa”. Segons ell, les constants rectificacions amb la vacuna d’AstraZeneca només “generen desconfiança” i ha recordat que “cada dia moren moltes més persones de les que podrien patir els efectes adversos de la vacuna”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa