Valls: “Colau és còmplice de l’assalt dels separatistes a Barcelona”

El candidat que té el suport de Cs presenta la seva segona 'Carta als barcelonins' en un soterrani després de l''escrache' de la primera

El populisme de Colau, juntament amb la seva mala gestió, està creant un àmbit favorable als separatistes, que s’estan preparant per assaltar la Barcelona cosmopolita. Hi ha una complicitat clara de Colau que facilita aquest assalt. Ells [els independentistes] volen Barcelona per culminar el seu projecte anticonstitucional. Barcelona és una palanca per a ells i l’alcaldessa, amb els seus discursos, els seus gestos i els seus vots, els ajuda. Ella és còmplice, per això els barcelonins han d’oposar-se a aquest segrest. Jo lidero una Barcelona de tots amb bona gestió. Jo no soc el salvador de Barcelona, són els barcelonins els que l’han de salvar del populisme i del separatisme”.

Aquest és el diagnòstic que Manuel Valls ha llançat avui en fer la lectura de la seva segona Carta als barcelonins. Per a l’acte ha triat un soterrani: la sala d’actes del centre cultural municipal Albareda, al Poble-sec, després de l”escrache‘ que va patir quan va llegir la primera, al carrer, al barri del Raval. Aquell dia va haver d’acabar la seva intervenció precipitadament i va marxar escortat per la Guàrdia Urbana.

Avui, ell mateix ha recordat la lectura de la seva primera carta, sobre seguretat, de la qual ha dit que contenia un advertiment que després va confirmar el baròmetre de l’Ajuntament, que situa la inseguretat com a primera preocupació dels barcelonins

El que no ha rememorat Valls fins que un periodista li ha demanat ha sigut l”escrache‘. A la pregunta directa de si avui ha decidit fer la lectura de la carta per la protesta amb la qual es va trobar la primera vegada, ha assegurat que la tria d’avui ha sigut “per motius organitzatius”. “No hem de tenir por dels ‘escraches‘”, ha argumentat. I ha afirmat que farà la presentació d’altres cartes “en barris i al carrer”.

“Salvar Barcelona” dels independentistes

La d’avui, però, no la considerava lligada a cap barri en concret, perquè l’objectiu era advertir contra les candidatures independentistes. “Potser algú m’aconsellaria que em centrés en temes de gestió de la ciutat, però Barcelona es troba en un dilema, que és recuperar el seu caràcter obert com a ciutat o deixar-se anar pel pendent del populisme i del separatisme”, cosa que per a Valls representen “el projectes separatistes de Joaquim Forn, Ernest Maragall i altres candidats”. Per això, creu que “no és un debat petit”, perquè s’ha de “salvar Barcelona” dels independentistes.

Amb aquest argument, el candidat a l’alcaldia que té el suport de Ciutadans, ha reclamat als barcelonins “una rebel·lió cívica” per contrarestar la de “fa pocs dies del president de la Generalitat”, que segons Valls va cridar els catalans a “una rebel·lió contra la Constitució”.

Colau, el ministre de Cultura, José Guirao, la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola,  el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Laura Borràs, a la gala dels Gaudí / Europa Press

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el ministre de Cultura, José Guirao, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola,  el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Laura Borràs, a la gala dels Gaudí / Europa Press

També ha fet una referència a Ada Colau en aquest punt, quan ha dit: “Colau es declara desitjosa d’una revolta, jo també, d’una revolta cívica, perquè Barcelona viu un descontrol i inseguretat que no havíem vist en 40 anys, fruit de la pèssima gestió d’Ada Colau”. Valls es referia a la samarreta que l’alcaldessa va portar ahir a la cerimònia dels Gaudín, en què es llegia: “Desig de revolta, revolta del desig”. Colau –que es declara bisexual– va triar aquesta samarreta per anar a la gala hores després de l’atac al centre LGTBI de Sant Antoni.

Més informació

Nou comentari