“Som un barri gai ‘friendly'”: la resposta dels veïns de Sant Antoni a l’atac del centre LGTBI

Molts ciutadans s'han apropat a enganxar paperets amb missatges de suport a la comunitat LGTBI

Els veïns de Sant Antoni han respost l’atac LGTBIfòbic d’aquesta matinada amb missatges de solidaritat i escalf. “Som un barri gai friendly“, diu un paper. “Aquest lloc és necessari”, diu un altre. I així, desenes de post-it que els barcelonins han sumat de forma espontània a la vidriera trencada del centre LGTBI del número 22 del carrer Comte Borrell. El mateix vidre on hores enrere un grup de delinqüents pintava amenaces de mort contra la comunitat LGTBI al final del diumenge recordava als usuaris del centre que no estan sols. 

Frases com “Stop homofòbia” o un simple “Prou” han decorat el mateix espai que demà acollirà una concentració de suport a les llibertats sexuals i de rebuig als comportaments intolerants. La cita de demà està convocada per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya amb el suport de l’Ajuntament, però la resposta d’aquesta tarda ha estat totalment espontània i nascuda de la ciutadania. 

Un home s'afegeix a la iniciativa ciutadana / ACN (Gemma Sànchez)

Un home s’afegeix a la iniciativa ciutadana / ACN (Gemma Sànchez)

Durant la tarda, s’han anat apropant ciutadans amb els seus post-it i retoladors i han escrit el seus missatges d’ànims als gestors del centre i al col·lectiu LGTBI. Mentrestant, un vigilant de seguretat que ha facilitat l’Ajuntament, s’assegura que no torni a succeir cap desgràcia.​

 

Més informació

Nou comentari