Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Encasten una tanca contra el vidre del nou centre LGTBI de Barcelona i pinten amenaces de mort
  • CA

Nou cas de LGTBIfòbia a Barcelona. El vidre de la porta del centre LGTBI que es va inaugurar la setmana passada ha quedat destrossat després que algú hi hagi encastat una tanca municipal. A més d’haver trencat la vidrera, els autors dels fets han escrit amenaces de mort dirigides al col·lectiu LGTBI a la façana del centre. “Esteu morts, LGTBI”, es podia llegir. Segons un testimoni ocular, l’atac es va perpetrar a les 4h de la matinada i va ser en grup. 

Fonts municipals han explicat que la Guàrdia Urbana està acabant de recollir proves i que l’Ajuntament denunciarà els fets davant la Fiscalia de delictes d’odi. El mateix que farà l’Observatori contra l’Homofòbia. El seu president, Eugeni Rodríguez, ha subratllat per a aquest diari que tot i el possible increment d’agressions que s’està donant a Barcelona –en referència al jove atacat al metro– “seguirem defensant la llibertat sexual de tothom”. 

Per rebutjar l’atac a la seu, la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, amb el suport del govern municipal, ha convocat una concentració demà a les 18:30h al davant del local. Des de la plataforma han concretat que l’acció busca “evidenciar el compromís de la ciutadania de Barcelona amb els drets de les persones LGTBI”, que és el col·lectiu que integra les lesbianes, els gais, els transgènere, els bisexuals, els interesexuals i la resta d’orientacions sexuals oprimides.  

Així mateix, partits i institucions ja han expressat a les xarxes la condemna a les pintades i la trencadissa. L’alcaldessa Ada Colau ha titllat l’atac de “covard” i ha asegurat que aquells qui vulneren la llibertat sexual “no ens fan cop por, al contrari”. 

Per la seva banda, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha afegit que “l’odi i la intolerància no tenen cabuda al nostre país”. Davant la LGTBIfòbia “trobaran una societat que estima la llibertat”, ha reblat a Twitter.

L’equipament es va inaugurar el passat 19 de gener com el primer centre LGTBI de Catalunya i està destinat a acollir activitats i oferir serveis a la comunitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: TC a gener 27, 2019 | 16:00
    TC gener 27, 2019 | 16:00
    Van pintar “estáis muertos”, no “esteu morts”. Igual els de la carpa del Gran de Sant Andreu saben alguna cosa????

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa