Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls: “Vull ser l’alcalde del bilingüisme”
  • CA

“Passi el que passi, seré regidor”. Així desfa Manuel Valls una de les principals crítiques que afronta des que va anunciar la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona, que sovint l’acusen de presentar-se únicament per ser alcalde i no per fer política local si no tot surt com ell voldria. Ho ha explicat en una entrevista a El PeriódicoA la mateixa conversa, s’ha presentat com l’aspirant a “alcalde del bilingüisme” perquè vol que “Barcelona sigui l’altra gran ciutat espanyola”, ha assegurat. 

Sobre el fenomen del top manta, Valls ha afirmat que “si sóc alcalde, no veurem més manters”. Una tendència inversament proporcional a la dels hotels, ja que s’ha mostrat favorable a aixecar les restriccions actuals. “Es podran fer més hotels” perquè Barcelona “els necessita”, ha mantingut. Creu que el turisme no és un enemic, sinó “un actiu”. 

També ha presentat el seu gran projecte urbanístic més enllà de la ciutat per semblar-se a Madrid. “Si comptem els municipis de l’àrea metropolitana”, Valls assegura que s’arribaria a les 600 hectàries, com la capital espanyola, i es podrien fer 20.000 pisos nous en un període d’entre quatre i vuit anys. D’aquesta manera, les construccions evitarien el 30% d’habitatge protegit que exigeixen els nous edificis, una mesura que l’exministre francès creu que “frena la construcció” i, per tant, “pugen els lloguers”. 

 

Més notícies
Manuel Valls teoritza el municipalisme liberal al Círculo Ecuestre
Notícia: Manuel Valls teoritza el municipalisme liberal al Círculo Ecuestre
Comparteix
L'ex primer ministre francès exposa les seves cinc línies d'acció i reivindica el potencial econòmic de les ciutats al món

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa