Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El policia espanyol ferit greu a Barcelona està conscient i es recupera a Vigo
  • CA

L’agent dels antiavalots de la Policia Nacional espanyola que va resultar ferit greu a Barcelona durant els aldarulls del dia de la vaga general contra la sentència de l’1-O ha sigut traslladat avui a un hospital de Vigo, on viu i on està destinat nornalment. Iván A.F. ha arribat a l’hospital Álvaro Cunqueiro “conscient i orientat” a la Unitat de Cures Intensives (UCI), segons fonts del centre sanitari gallec.

El gerent de la Estrutura Organitzativa de Xestión Integrada (EOXI) de Vigo, Julio García Comesaña, ha explicat que el policia, que va patir un traumatisme cranioencefàlic per l’impacte d’un objecte contundent al cap, ha arribat a Vigo passades les 14.00 hores amb un avió medicalitzat de l’Exèrcit de l’Aire des de Barcelona.

“L’estat del pacient és bo, segons l’esperat, i el pronòstic moderat. És un pacient que s’estarà uns dies a l’UCI i després passarà a planta”, ha indicat García Comesaña. Ha afegit que el trasllat s’ha fet “sense incidències” i el que pacient “ha pujat i baixat de l’avió pel seu propi peu”.

També la responsable de l’UCI de l’hospital, Dolores Vila, ha assenyalat que “tot està en ordre” i que Iván A.F. ja ha passat “la fase més greu”. Se li faran algunes proves, com un TAC, però està “perfectament conscient, orientat i parlant”.

Per la seva banda, el comissari principal Luis Balseiro ha subratllat el “bon ànim” de la família del ferit, però ha assegurat que “necessita tranquil·litat”. Sobre la possibilitat que se li concedeixi a Iván A.F. alguna distinció, com va anunciar el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per als agents ferits de tots els cossos, ha indicat que “tots els actes de servei que comportin lesions greus” poden comportar una distinció, tot i que actualment “l’important és la recuperació de l’agent”.

Iván A.F. pertany al grup ‘Raya 30’ de la UIP de la comissaria de Vigo. El dia 18, a la plaça Urquinaona, va resultar ferit greu per l’impacte d’un objecte contundent al cap, que li va provocar una fractura a la base del crani i l’aixafament d’una vèrtebra.

[r:1]

L’agent va ser ingressat a l’UCI de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, on el va visitar Pedro Sánchez enmig d’una gran polèmica per com es va presentar al centre sanitari per la porta que no era l’acordada. 

Més notícies
Salut es queixa per carta a l’Estat del bloqueig que Sánchez va provocar a Sant Pau
Notícia: Salut es queixa per carta a l’Estat del bloqueig que Sánchez va provocar a Sant Pau
Comparteix
La conselleria creu que la visita "va posar en risc" el servei d'urgències
Josep Rull: “L’acció imbatible va ser la de l’Hospital de Sant Pau”
Notícia: Josep Rull: “L’acció imbatible va ser la de l’Hospital de Sant Pau”
Comparteix
El conseller condemnat a 10 anys i mig assenyala com a única via la desobediència no violenta. "Per entendre'ns: Tsunami democràtic, sí; Anonimous Catalonia, no", assegura des de Lledoners.
Vergés, sobre la visita de Sánchez a Sant Pau: “No podia entrar ni sortir cap ambulància”
Notícia: Vergés, sobre la visita de Sánchez a Sant Pau: “No podia entrar ni sortir cap ambulància”
Comparteix
La consellera assegura que la direcció del centre estava esperant el president espanyol però el candidat a la reelecció va "canviar" de porta i nega la plantada
Una protesta setmanal pels presos va ser la llavor de l’escridassada a Sánchez a Sant Pau
Notícia: Una protesta setmanal pels presos va ser la llavor de l’escridassada a Sánchez a Sant Pau
Comparteix
La plataforma Sant Pau per la Democràcia agrupa treballadors, usuaris i veïns i fa més d'un any que fa actes de protesta per la situació dels presos polítics
Sánchez diu que va sentir “tristesa” i “vergonya” en ser escridassat a Sant Pau
Notícia: Sánchez diu que va sentir “tristesa” i “vergonya” en ser escridassat a Sant Pau
Comparteix
El president espanyol creu que la direcció de l'hospital no el va voler rebre i ho va fer, a més, seguint "ordres de la Generalitat"
El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni (PSC), en una imatge d'arxiu / ACN - Blanca Blay
Collboni veu “normal i comprensible” que Sánchez només visités un policia ferit a Sant Pau
Notícia: Collboni veu “normal i comprensible” que Sánchez només visités un policia ferit a Sant Pau
Comparteix
El primer tinent d'alcaldia reuneix el cos consular per transmetre'ls "tranquil·litat i seguretat" i condemna les agressions a periodistes, també per part dels cossos policials
La comitiva de Pedro Sánchez obstaculitza l’accés a urgències de Sant Pau prop de mitja hora
Notícia: La comitiva de Pedro Sánchez obstaculitza l’accés a urgències de Sant Pau prop de mitja hora
Comparteix
La plana major de la direcció de l'hospital ha plantat el president espanyol per considerar que feia "una visita privada" perquè només volia veure un policia nacional i cap altre ferit
“Pocavergonya!”: Pedro Sánchez, escridassat per personal sanitari a Sant Pau
Notícia: “Pocavergonya!”: Pedro Sánchez, escridassat per personal sanitari a Sant Pau
Comparteix
El president espanyol ha trobat una molt mala rebuda quan ha anat a visitar ferits

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa