Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni veu “normal i comprensible” que Sánchez només visités un policia ferit a Sant Pau

El tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, justifica la polèmica visita aquest dilluns del president espanyol en funcions Pedro Sánchez a l’hospital de Sant Pau, on va visitar només un policia ferit i a cap dels manifestants ferits per les càrregues policials. La direcció del centre no el va rebre, el seu cotxe oficial va obstaculitzar el Servei d’Urgències i personal sanitari el va escridassar per demanar-li diàleg i la llibertat dels presos.

“Va fer una cosa absolutament normal i comprensible, que és visitar les forces de seguretat que han hagut de treballar en unes condicions de violència extrema als carrers de la ciutat”, ha dit. Sobre la protesta del personal, ha argumentat que “la protesta de qui sigui és legítima”: “No tinc cap comentari a fer, estem en una democràcia i la gent pot aplaudir o queixar-se legítimament i amb normalitat”. 

En una roda de premsa sobre indústries creatives, però preguntat per la situació política, Collboni ha explicat que es reunirà aquesta tarda a les 16h amb el cos consultar per transmetre’ls un missatge de “tranquil·litat i seguretat” i ha confiat en la capacitat de Barcelona i la seva indústria turística de refer-se de “moments difícils” com ja va demostrar després dels atemptats del 17-A fa dos anys. “Ara mateix moltes delegacions diplomàtiques s’adrecen a nosaltres i al govern d’Espanya per informar-se sobre els esdeveniments”, ha reconegut. Aquest dimecres està prevista una altra reunió amb cònsuls de Barcelona, en aquest cas per part de la Secretaria d’Estat de l’Espanya Global, que visitarà la ciutat.

“Ahir va ser una nit relativament tranquil·la i esperem que vagi sent així les properes nits, fins no cessin els actes violents és molt difícil concentrar-se en res més”, ha afegit en resposta a quan començarà el diàleg polític.

Sobre la concentració de periodistes aquesta tarda contra les agressions rebudes durant els aldarulls, el socialista ha adoptat una posició equidistant però ha inclòs també en la condemna als cossos policials, a diferència del govern de l’Estat que sosté un discurs de negació frontal de les imatges d’abusos. “Malauradament ens hem acostumat a veure com manifestants insultaven i agredien periodistes i com efectivament en alguns casos hi ha hagut càrregues contra professionals de la comunicació”. “Condemnem qualsevol tipus d’agressió, vingui d’on vingui, sigui dels manifestants o dels cossos policials”, ha dit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guaita a octubre 28, 2019 | 19:44
    Guaita octubre 28, 2019 | 19:44
    Tu també hi hauries anat, oi bandarra ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa