Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La comitiva de Pedro Sánchez obstaculitza l’accés a urgències de Sant Pau prop de mitja hora
  • CA

La visita del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha suposat que s’entorpís l’accés a Urgències de l’Hospital de Sant Pau durant prop de mitja hora, han informat fonts de la conselleria de Salut. La decisió d’aparcar els cotxes oficials a aquesta part del centre, en comptes de fer-ho a l’entrada, ha  estat de la comitiva presidencial i ha agafat per sorpresa el mateix hospital.

Així, els vehicles han quedat estacionats durant tota la visita a un espai clau en cas d’una urgència mèdica. Si diverses ambulàncies haguessin hagut d’entrar o sortir ràpidament per un succés greu, fonts del departament de Salut destaquen que la comitiva del president podria haver dificultat l’atenció mèdica.

De fet, aquest no ha estat l’únic aspecte de la visita de Sánchez que ha indignat la conselleria. La plana major de la direcció de l’Hospital de Sant Pau, en una decisió coordinada amb Salut, ja havia decidit fer el buit a Pedro Sánchez. El motiu és que s’ha considerat que es tractava d’una visita privada, ja que Sánchez ha deixat clar des del primer moment que volia veure únicament un policia nacional i cap altre ferit, han insistit les fonts del departament d’Alba Vergés.

Únicament estaven preparats a l’entrada de l’edifici dos membres de rang baix de l’equip de direcció de l’hospital amb la missió de supervisar que l’estància de Sánchez no alterés la normalitat del funcionament del centre hospitalari. Aquests representants, però, no han vist a venir la improvisació de la comitiva del president espanyol en funcions. Finalment, però, qui ha acompanyat el màxim mandatari del govern a l’Estat ha estat l’equip mèdic que porta el cas de l’antiavalot de la Policia Nacional ingressat. Portaveus de l’hospital, contactats també per aquest diari, remeten al posicionament de Salut.

L’arribada de Pedro Sánchez 

Un vídeo cedit mostra el passadís que el personal sanitari li ha fet al president en funcions, deixant-li ben clar que no compartien la seva posició sobre el conflicte entre Catalunya i Espanya. Desenes de professionals situats al passadís d’accés a l’aparcament l’han escridassat durant tot el trajecte fins al cotxe oficial, amb crits constants de “llibertat presos polítics”. Una veu femenina li crida també “parli, si us plau, parli!” i una veu masculina va més enllà i li dedica algun insult com “cabrón o “covard”.

Un altre vídeo retrata un altre moment d’escridassada al mateix hospital per part del personal sanitari de Sant Pau. “Pocavergonya, pocavergonya!” i “llibertat, presos polítics” són alguns dels crits que ha sentit el president del govern espanyol en funcions aquest migdia quan ha sortit de visitar un antiavalot de la Policia Nacional. 

Malestar a la conselleria per la visita selectiva

A més, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha criticat que Pedro Sánchez només hagi vingut a veure “los suyos” mentre aquí s’atén “tothom”. “El nostre sistema i els nostres professionals no discriminen”, ha reblat també la consellera.

El retret de Vergés situa, a més, el malestar general del govern de la Generalitat de Catalunya amb l’executiu espanyol en funcions. Sobretot després que Sánchez no respongués quan el president català, Quim Torra, li va trucar. “Tenen un problema polític i no agafa ni el telèfon”, ha expressat la consellera. Per acabar d’adobar-ho, aquest matí, l’alcaldessa Ada Colau ha anunciat que a ella sí li ha trucat, Pedro Sánchez. Segons l’alcaldessa, el líder socialista “s’ha interessat per com està la ciutat”. 

La Moncloa ven la seva versió 

El govern en funcions de l’Estat, en canvi, ha mostrat una imatge idílica de Pedro Sánchez visitant un policia nacional ferit a l’hospital, sense protestes ni crits. A través del perfil de Twitter de la Moncloa, ha difós un vídeo de Sánchez sense especificar si correspon a Sant Pau o a l’hospital del Sagrat Cor, que també ha visitat aquest dilluns. En aquesta grabació, Sánchez apareix encaixant mans i escoltant les explicacions dels metges sense cap escridassada. 

Més notícies
“Pocavergonya!”: Pedro Sánchez, escridassat per personal sanitari a Sant Pau
Notícia: “Pocavergonya!”: Pedro Sánchez, escridassat per personal sanitari a Sant Pau
Comparteix
El president espanyol ha trobat una molt mala rebuda quan ha anat a visitar ferits
Pedro Sánchez truca a Colau després de no agafar el telèfon a Torra
Notícia: Pedro Sánchez truca a Colau després de no agafar el telèfon a Torra
Comparteix
L'alcaldessa assegura que li ha dit al president espanyol que "sempre s'ha d'agafar el telèfon"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: almogaver a octubre 21, 2019 | 15:26
    almogaver octubre 21, 2019 | 15:26
    aquest mamarratxo acaba de confirmar el que nosaltres diem: Com que no son espanyols, no té cap obligació de visitar-los Aixi m'agrada, que ho vagi entenent
  2. Icona del comentari de: Y estos fanáticos, ¿ atienden a los enfermos con la misma profesionalidad?. a octubre 21, 2019 | 16:15
    Y estos fanáticos, ¿ atienden a los enfermos con la misma profesionalidad?. octubre 21, 2019 | 16:15
    Gran duda, están llenos de odio.
  3. Icona del comentari de: Pauline a octubre 21, 2019 | 16:17
    Pauline octubre 21, 2019 | 16:17
    Felicitacions a l' equip de Sant Pau, tothom hauria d'actuar igual. Molt bé el tracte que ha rebut aquest cretí anomenat pedro sanchez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa