Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pedro Sánchez truca a Colau després de no agafar el telèfon a Torra
  • CA

El president del govern espanyol no agafat el telèfon al president de la Generalitat, Quim Torra, però aquest dilluns al matí ha trucat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Ella mateixa ho ha explicat en una entrevista amb Mònica Terribas a El Matí de Catalunya Ràdio. Segons l’alcaldessa, Sánchez “s’ha interessat per com està la ciutat”. “Jo li he dit que la situació és molt difícil, li he parlat de les pilotes de goma i els ferits que causen i li he dit que crec que el telèfon s’ha d’agafar sempre i que Torra ha condemnat la violència, però ell diu que no ho ha fet amb els termes adequats”, ha afegit.

[r:1]

Colau també ha matisat la seva petició d’espais de diàleg permanents a nivell espanyol i català i ha insistit que les converses han de ser discretes i no interpel·lacions en públic: “No aspiro que els pròxims dies tinguem una taula estable de diàleg, però sí que es parli discretament”. “Mentre el diàleg no sigui possible, demano als dos presidents, Sánchez i Torra, que no escenifiquin la discrepància”, ha insistit. L’alcaldessa ha defensat que si es vol parlar, “la manera es troba”.

Com ja va fer a la declaració institucional de diumenge, Colau ha criticat als dos presidents i s’ha situat en una posició centrista demanant-los diàleg. A Torra li ha retret que la seva compareixença al Parlament “va ser molt desafortunada”: “Va parlar a una petita part dels seus amb la insinuació que podia declarar la independència”. A Sánchez li ha advertit que “si algun polític pensa que la taula [de diàleg] no és possible, ha de dimitir”. 

Preguntada pels aldarulls de la setmana passada, ha demanat no “criminalitzar la gent jove que ha sortit al carrer”: “Entenc la seva frustració i indignació, però, la violència mai és el camí, els grans objectius requereixen convèncer”. 

Sánchez confirma la trucada en un tuit

El president espanyol en funcions ha confirmat que ha trucat a l’alcaldessa, a través d’una piulada des del seu compte personal.

 

Torra ofereix a Sánchez reunir-se avui

Malgrat les ofenses d’aquest cap de setmana, el president Quim Torra s’ha ofert al president del govern espanyol en funcions per reunir-se “avui mateix” amb ell aprofitant que serà a Barcelona per visitar agents ferits. A través d’una nova carta, Torra retreu a Sánchez que no agafar-li el telèfon repetidament “no és un bon signe de voluntat de diàleg” i li replica que sempre ha treballat per la recerca de sortides democràtiques i pacífiques als conflictes polítics.

Més notícies
Sánchez ve a Barcelona i insisteix a Torra que “condemni la violència de forma rotunda”
Notícia: Sánchez ve a Barcelona i insisteix a Torra que “condemni la violència de forma rotunda”
Comparteix
El president del govern espanyol en funcions considera que el president català ha evitat una condemna "inequívoca"
La Cambra de Barcelona demana la mediació de la UE
Notícia: La Cambra de Barcelona demana la mediació de la UE
Comparteix
L’ens presidit per Joan Canadell ha enviat una carta juntament amb la resta de cambres catalanes a la Comissió Europea, el Consell Europeu i el Parlament Europeu

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Almogàver a octubre 21, 2019 | 11:08
    Almogàver octubre 21, 2019 | 11:08
    Antes roja que rota, Això ja ho va dir en Calvo Sotelo l'any 1932

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa