Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra de Barcelona demana la mediació de la UE
  • CA

La Cambra de Comerç de Barcelona, juntament amb la resta de cambres catalanes, han enviat una carta a diverses institucions europees per demanar a la UE que mediï en el conflicte català. L’ens presidit per Joan Canadell recorda que fa 15 anys que els governs de Catalunya intenten negociar “millors de l’autogovern i del finançament de Catalunya”, però que la resposta dels governs espanyols sempre ha sigut negativa.

“És inaudit i una irresponsabilitat que Sánchez no s’assegui a dialogar amb el legítim govern de Catalunya per negociar una sortida a la situació actual”, ha dit aquest dilluns Canadell en declaracions recollides per Europa Press. “Dins d’un estat que reprimeix i no dialoga, tenim poc futur”, ha afegit. Canadell ha demanat que les mobilitzacions continuïn però sense “les imatges dels contenidors”.

Fixar una data urgent

Les cambres catalanes han demanat al president en funcions, Pedro Sánchez, que “fixi una data urgent” amb el govern català, tal com li van demanar aquest cap de setmana el president i el vicepresident de la Generalitat i els alcaldes de Tarragona, Lleia i Girona. En la seva carta, les cambres reclamen a la Comissió Europea, al Consell Europeu i al Parlament Europeu que “exigeixin una via dialogada”.

“El fet que cap govern espanyol, ni els líders polítics amb opcions de governar, estigui disposat a dialogar amb el President legítim de Catalunya per trobar una solució, situa el conflicte en un punt de no retorn”, asseguren. També han condemnat “tots els actes vandàlics i la violència policial desproporcionada que hem vist aquesta setmana”.

Més notícies
Buch: “És inacceptable políticament i moral que Sánchez no vulgui dialogar amb Torra”
Notícia: Buch: “És inacceptable políticament i moral que Sánchez no vulgui dialogar amb Torra”
Comparteix
Adverteix que si els actes violents es repeteixen “els Mossos tornaran a actuar per restablir l’ordre”
Pedro Sánchez truca a Colau després de no agafar el telèfon a Torra
Notícia: Pedro Sánchez truca a Colau després de no agafar el telèfon a Torra
Comparteix
L'alcaldessa assegura que li ha dit al president espanyol que "sempre s'ha d'agafar el telèfon"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa