La Cambra de Barcelona demana la mediació de la UE

L’ens presidit per Joan Canadell ha enviat una carta juntament amb la resta de cambres catalanes a la Comissió Europea, el Consell Europeu i el Parlament Europeu

La Cambra de Comerç de Barcelona, juntament amb la resta de cambres catalanes, han enviat una carta a diverses institucions europees per demanar a la UE que mediï en el conflicte català. L’ens presidit per Joan Canadell recorda que fa 15 anys que els governs de Catalunya intenten negociar “millors de l’autogovern i del finançament de Catalunya”, però que la resposta dels governs espanyols sempre ha sigut negativa.

“És inaudit i una irresponsabilitat que Sánchez no s’assegui a dialogar amb el legítim govern de Catalunya per negociar una sortida a la situació actual”, ha dit aquest dilluns Canadell en declaracions recollides per Europa Press. “Dins d’un estat que reprimeix i no dialoga, tenim poc futur”, ha afegit. Canadell ha demanat que les mobilitzacions continuïn però sense “les imatges dels contenidors”.

Fixar una data urgent

Les cambres catalanes han demanat al president en funcions, Pedro Sánchez, que “fixi una data urgent” amb el govern català, tal com li van demanar aquest cap de setmana el president i el vicepresident de la Generalitat i els alcaldes de Tarragona, Lleia i Girona. En la seva carta, les cambres reclamen a la Comissió Europea, al Consell Europeu i al Parlament Europeu que “exigeixin una via dialogada”.

“El fet que cap govern espanyol, ni els líders polítics amb opcions de governar, estigui disposat a dialogar amb el President legítim de Catalunya per trobar una solució, situa el conflicte en un punt de no retorn”, asseguren. També han condemnat “tots els actes vandàlics i la violència policial desproporcionada que hem vist aquesta setmana”.

Més informació

Nou comentari