Salut es queixa per carta a l’Estat del bloqueig que Sánchez va provocar a Sant Pau

La conselleria creu que la visita "va posar en risc" el servei d'urgències

La indignació de la consellera de Salut, Alba Vergés, pel comportament de la comitiva de Pedro Sánchez la setmana passada a l’hospital de Sant Pau –on va anar a visitar només un policia ferit en els aldarulls, no va voler veure la resta d’afectats i va entrar per on va voler– continua a l’alça. Aquest dilluns, el departament ha enviat una queixa per escrit a la Delegació del govern espanyol a Catalunya perquè el president de l’Estat i els seus acompanyants van entrar per Urgències, quan s’havia previst un dispositiu a l’entrada principal, i va obstruir l’accés normal de les ambulàncies.

[r:1]

La conselleria considera que la visita “va posar en evident risc el normal funcionament del Servei d’Urgències del centre “, segons la carta, consultada per Europa Press.

De fet, la imatge recollida per Xapo Ortega a Twitter reflecteix el caos que es va generar a l’accés d’urgències.

La missiva, enviada aquest dilluns, sol·licita a la Delegació que informi sobre les circumstàncies sota les quals es va produir el “bloqueig completament innecessari i que va comportar un risc evident als usuaris”. Signada per la secretària general del departament, Laura Pelay, lamenta que “de manera unilateral i sense avís previ”, l’equip de Sánchez va canviar l’itinerari establert per la conselleria i membres del patronat i la direcció del centre, que van interpretar la visita com un assumpte privat perquè anava a veure a un sol ferit. Per aquesta raó, la plana major de la direcció no va anar a rebre Sánchez, però es va donar al seu equip instruccions sobre com havien d’accedir-hi.

El text assegura que es va planificar un recorregut pel centre per evitar que el president i el seu equip alterés el funcionament d’un centre que cada dia atén 300 persones a Urgències, i afegeix que dues persones de l’equip directiu –de perfil baix, ja que no se li va voler donar rang protocol·lari– “van estar esperant a l’entrada principal de l’edifici” Sánchez per acompanyar-lo i controlar el recorregut.

Més informació

Nou comentari