El policia espanyol investigat per la puntada de peu voladora de l’1-O nega que en fos l’autor

Els agents asseguren al jutge que l'ambient era molt hostil però al·leguen que no recorden els insults perquè eren en català i no els entenien

El policia acusat de llançar la puntada de peu voladora de l’1-O a l’IES Pau Claris –l’agent saltava tres esglaons de cop enmig dels aldarulls i ho va fer clavant una puntada a algú que hi havia a terra en l’aterratge– nega que fos ell el que apareix a les imatges, com en els primers segons d’aquest vídeo. 

L’agent, se n’ha desmarcat aquest dilluns en la seva declaració com a imputat al jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona, que investiga els abusos policials de l’1-O denunciats per les víctimes i l’Ajuntament de Barcelona, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Tot i que segons les acusacions les imatges aportades com a prova mostren el seu número d’identificació –els vídeos que s’utilitzen en un procediment judicial són tractats amb eines per netejar-los i posar-los en càmera lenta i s’hi aprecien més detalls del que es veu a YouTube–, el policia manté que no és ell, que no es reconeix. Els advocats acusadors confien ara a poder aportar més vídeos que permetin fer un seguiment de l’agent per demostrar que és l’autor de la puntada de peu polèmica.

Insults que no entenien però que saben que eren insults

A banda d’aquest policia, avui n’han declarat tres més. I han dit dues coses rellevants. La primera, que només tenien ordres d’endur-se les unes i no de tancar els col·legis electorals. Per als denunciants, aquesta afirmació indica que el comportament violent que van tenir  només pretenia “humiliar i crear el pànic” entre els votants del referèndum.

L’altra argument destacat dels policies imputats ha sigut el mateix que ja han fet servir altres companys seu del cos estatal imputats pel fets de l’1-O. Segons ells, l’ambient era “molt hostil” i els votants els adreçaven “insults i amenaces”. El que crida més l’atenció, però, és que quan el jutge els ha demanat quins insults van sentir han dit que no ho saben perquè eren en català i no els entenien.

Més informació

Nou comentari