Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els 4 policies citats per l’1-O justifiquen les bales de goma per l'”odi extrem”
  • CA

El jutja ha reprès les declaracions dels 24 policies citats a declarar com a investigats per l’actuació policial durant l’1-O. Els 4 policies que han comparegut al jutjat d’instrucció número 7 de la Ciutat de la Justícia han admès que van disparar bales de goma contra els votants per ordre dels superiors i seguint el protocol. Han justificat la seva actuació per l’elevat nivell d’hostigament, violència i “odi extrem”, segons fonts jurídiques. Els 4 agents estan investigats per les càrregues al centre Ramon Llull.

[r:1]

En aquest centre Roger Español va perdre un ull. L’advocat de dos policies, Antonio Suárez-Valdés, ha posat en dubte que fos per un impacte d’una bala de goma. Suárez-Valdés ha afirmat que Español va agredir els agents i que en el moment de la lesió “plovien tota mena d’objectes i qualsevol li va poder provocar el cop”. L’advocada d’Español, Anaïs Franquesa, ha asseverat que la ferida “és conseqüència d’una pilota de goma” i que ningú més ho ha posat en dubte. El client de Franquesa està sent investigat per agredir a policies.

Només un dels 4 agents citats avui s’ha identificat a les imatges de la intervenció contra els votants encara que tots han reconegut que hi van ser i que van disparar pilotes de goma. Tot i així, han negat haver presenciat l’impacte a Roger Español. L’advocada del ferit ha afirmat que necessiten l‘ajuda ciutadana per localitzar el policia que va disparar el seu client, a qui ja han identificat en imatges. 

Pel tercer tinent d’alcaldia i director de l’àrea de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, el més greu de la declaració d’aquest matí és precisament aquesta tàctica d’encobriment entre els investigats per no aclarir qui va disparar. De la mateixa manera, Asens ha emfatitzat el greuge d’haver projectat un total de 17 pilotes de goma, amb les fatals conseqüències per la visió de l’ull de Roger Español. Per tal que no tornin a viure’s més episodis com aquest, el tercer tinent d’alcaldia ha demanat que es prohibeixi l’ús d’aquestes armes a tot l’Estat i que, mentre no s’aconsegueixi la fita, s’activi un protocol per controlar millor la seva utilització.

[r:2]

La declaració dels 4 agents ha motivat la concentració de prop d’un centenar de persones per criticar les càrregues de l’1-O, entre les quals hi havia Roger Espanyol i el regidor Jordi Pesarrodona. S’hi han cridat consignes com “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”.

 

Més notícies
Un policia citat per l’1-O acusa un company de donar cops de porra al cap
Notícia: Un policia citat per l’1-O acusa un company de donar cops de porra al cap
Comparteix
L'agent no l'ha identificat i ha assegurat que ell només va pegar als omòplats i no al cap
Quatre policies nacionals veuen “proporcionals” els cops de porra l’1-O
Notícia: Quatre policies nacionals veuen “proporcionals” els cops de porra l’1-O
Comparteix
Agents i comandaments declaren com a investigats per l'actuació en tres escoles de Barcelona i diuen que van actuar seguint ordres dels superiors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa