Un policia citat per l’1-O acusa un company de donar cops de porra al cap

L'agent no l'ha identificat i ha assegurat que ell només va pegar als omòplats i no al cap

Un dels 3 policies que han declarat avui a la Ciutat de la Justícia en el marc de la investigació per l’actuació policial de l’ 1-O ha admès que un dels seus companys va donar cops de porra al cap a alguns manifestants. Es tracta d’una acusació greu ja que els policies tenen prohibit colpejar al cap. Quan li han mostrat les imatges de la intervenció que està sota investigació a l’escola Àgora de Nou Barris el policia ha negat que fos ell qui colpejava al cap, sinó que era un company seu.

[r:1]

Dels tres investigats, un és inspector i 2 són agents sense rang. Els 2 estan sota investigació per les imatges que mostra un vídeo en què un d’ells dona 6 cops de porra a un manifestant. Després de veure les imatges el policia ha confessat que va colpejar el manifestant als omòplats, però no al cap. Tot seguit ha precisat que els cops al cap els va donar un company, sense indicar quin.

A l’escola Àgora hi va haver 17 ferits amb traus al cap, mans torçades i dents trencades. Cap dels lesionats era policia. L’inspector citat ha comparat la intervenció a l’escola amb la batalla de les Termòpiles per la metodologia que van aplicar els agents. En primera línia estaven els policies amb escuts, i darrere seu els agents amb porres per carregar. Sobre l’actitud dels manifestants els dos agents investigats han assegurat que mai havien vist una “massa tan violenta, agressiva i hostil” i que els concentrats els pegaven amb paraigües.

Pel que fa a les ordres que seguia el dispositiu, l’inspector ha manifestat que no van rebre ordres de carregar, sinó d’entrar i sortir de l’escola ràpidament i requisar les urnes. 

Més informació

Nou comentari