Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El jutge investiga 4 policies espanyols més pels cops als votants de l’1-O a Barcelona
  • CA

El titular del jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona, Francesc Miralles, ha obert una investigació a 4 agents més de la Policia Nacional espanyola per l’actuació l’1-O a l’escola Ramon Llull, en què van colpejar i tirar per terra i escales avall diversos dels votants del referèndum sobre la independència de Catalunya.

Segons ha informat el tinent d’alcalde de Barcelona Jaume Asens –l’Ajuntament està personat en la causa– en diversos tuits recollits, estan investigats el cap d’unitat i 3 escopeters més, de manera que en total sumen 29 agents investigats per càrregues en diferents escoles de la ciutat.

La setmana passada van declarar una desena d’agents per l’actuació policial a l’escola Ramon Llull, on un dels votants, Roger Espanyol, va perdre la visió d’un ull durant l’acció policial, segons un informe forense per una pilota de goma.

Segons Asens, també han sol·licitat al jutge que citi a declarar a tots els escuders que van actuar al costat de escopeters, ja que en comparèixer com a testimonis tenen l’obligació de col·laborar amb la investigació judicial per identificar l’autor del tret que va ferir Espanyol.

Així mateix, des el consistori ha demanat al jutge que investigui vuit policies més per l’actuació en Ramon Llull, als quals s’han identificat en imatges donant puntades, cops de puny i cops de porra als votants.

Més notícies
El ple de Barcelona rebutja les peticions de penes per l’1-O i la falta de separació de poders
Notícia: El ple de Barcelona rebutja les peticions de penes per l’1-O i la falta de separació de poders
Comparteix
Els grups que aproven la declaració institucional diuen que les acusacions es basen en un "relat inventat de fets inexistents" i busquen "el càstig i l'escarment"
La imatge exterior de Barcelona es recupera i deixa enrere el 17-A i l’1-O
Notícia: La imatge exterior de Barcelona es recupera i deixa enrere el 17-A i l’1-O
Comparteix
La ciutat se situa com la cinquena millor del món per la seva qualitat de vida i la seva reputació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa