La imatge exterior de Barcelona es recupera i deixa enrere el 17-A i l’1-O

La ciutat se situa com la cinquena millor del món per la seva qualitat de vida i la seva reputació

Barcelona ha estat seleccionada com la cinquena millor ciutat del món a Best Cities Rànquing de l’assessoria nord-americana Resonance, d’acord amb una comparativa d’indicadors que inclouen la qualitat del lloc, la seva reputació i identitat segons les percepcions de líders en àmbits com el turisme, el talent i l’empresa. La capital catalana només està per darrere de Londres, París, Nova York i Tòquio, però puja fins a la tercera en el rànquing que es centra en el lloc –per darrere de Tòquio i Dubai–, que mesura tant l’entorn natural com la zona urbana de la ciutat.

El comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, Lluís Gómez, ha destacat que, tot i que no es guien per aquestes classificacions –que depenen de moltes variables–, consideren que aquesta “reflecteix que Barcelona ha superat els efectes de la crisi política i l’atemptat“. A més, el comissionat ha ressaltat en declaracions a Europa Press que el rànquing demostra que la marca de la ciutat està ben posicionada i “continua sent molt fort, perquè destaca amb molt bona salut”.

La classificació assenyala en la seva anàlisi de la ciutat que, després de baixar temporalment, el turisme es va recuperar malgrat els atacs terroristes i a que la policia es va enfrontar a manifestants en massa l’1-O, dia en què Resonance assenyala que hi va haver una “violència policial” que va aparèixer a les pantalles de tot el món.

Ressalta que alguns locals veuen el turisme com una amenaça per a la ciutat i que l’Ajuntament treballa per frenar pràctiques que afecten negativament els barcelonins, com els pisos turístics il·legals, per la qual cosa recomana als que tinguin previst visitar la ciutat que investiguin abans de reservar un allotjament.

Més informació

Nou comentari