Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es busquen pimes per a nous contractes municipals per valor de 545 milions
  • CA

Com si fos una preestrena cinematogràfica, l’Ajuntament de Barcelona ha exposat a la primera Fira de Contractació Pública una vuitantena de contractes municipals que es licitaran el 2019 i el 2020 per valor de 545 milions d’euros. La fira, que es celebra amb el suport de Pimec, té com a objectiu impulsar la participació de petites i mitjanes empreses, emprenedors i companyies locals en la contractació pública, ja que actualment només suposen un terç dels adjudicataris.

“Les grans empreses han estat més que presents en la contractació pública”, ha explicat la tinent d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz. “Aquesta fira és una manera d’equilibrar la balança. Les pimes poden aportar molt de coneixement i qualitat en el servei”. Entre els contractes pendents de licitar hi ha la gestió del Servei d’Ajuda a Domicili; la gestió i l’explotació d’11 instal·lacions esportives de titularitat municipal; la gestió dels rodatges audiovisuals a Barcelona; o la renovació de la xarxa d’aigua del Zoo. 

L’Ajuntament i Pimec organitzen un fira per fomentar que les pimes es presentin a licitacions públiques / AJUNTAMENT BARCELONA

Un èxit de convocatòria

La fira ha despertat molt interès entre les empreses barcelonines i ha doblat les previsions d’assistència. A primera hora hi havia inscrites 350 companyies i 600 professionals, xifres que mostren la gran expectació que ha generat el paquet de 545 milions d’euros que l’Ajuntament té pendents d’adjudicar els dos pròxims anys. Durant el dia les empreses podran conèixer les característiques dels contractes, de manera que quan es faci pública la licitació les pimes estiguin més preparades per optar-hi.

La principal àrea de contractació són els Serveis socials, amb 329 milions d’euros, seguida de Gestió i logística d’edificis municipals (63,4 milions), Obra pública (59 milions), Serveis TIC (52 milions) i Gestió de la ciutat i espai públic (22 milions). Cadascuna d’aquestes àrees té el seu propi estand temàtic per segmentar millor els projectes i facilitar l’accés als contractes.

Un altre dels objectius d’aquesta fira és promoure la innovació en el sector de la contractació pública. L’Ajuntament confia que les empreses exposin les seves propostes, idees i projectes més innovadors per trobar solucions que millorin l’eficiència tècnica, social i ambiental de l’administració local. 

Més notícies
El Barnasants 2019 ‘enderroca’ el Valle de los Caídos
Notícia: El Barnasants 2019 ‘enderroca’ el Valle de los Caídos
Comparteix
El festival, que se celebrarà del 25 de gener al 14 d’abril, es presenta amb un impactant spot
7 manters s’enfronten a 5 anys de presó i l’expulsió del país per falsificar productes
Notícia: 7 manters s’enfronten a 5 anys de presó i l’expulsió del país per falsificar productes
Comparteix
Se'ls acusa d'apropiació indeguda i delictes contra la propietat intel·lectual
Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més
Notícia: Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més
Comparteix
La prohibició de concedir noves llicències, vigent des del 2014, i l'ofensiva de l'Ajuntament contra els pisos il·legals ha creat una inflació de preus
Colau renya per carta Aragonès per la retallada en habitatge per a Barcelona
Notícia: Colau renya per carta Aragonès per la retallada en habitatge per a Barcelona
Comparteix
L'alcaldessa escriu al vicepresident de la Generalitat perquè reverteixi la reducció comunicada per Territori

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa