Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Barnasants 2019 ‘enderroca’ el Valle de los Caídos
  • CA

El festival Barnasants ha anunciat les dates de la propera edició amb un vídeo en què se simula la demolició del Valle de los Caídos. El vídeo titulat amb el lema de l’edició, Feixisme, mai més, es difon aquest dimarts 20 de novembre a les xarxes socials, coincidint amb l’aniversari de la mort de Francisco Franco. És la manera del festival de denunciar “de manera simbòlica” l’auge del feixisme arreu del món i també “la falta de llibertats” que hi ha a l’estat espanyol, segons ha valorat el seu director Pere Camps en declaracions a RAC1. La cita musical tindrà lloc del 25 de gener al 14 d’abril a Barcelona i el 25 d’abril hi haurà un concert a l’Alguer, coincidint amb la data en què se celebra la festa de l’alliberament d’Itàlia.

El vídeo dura un minut i mig i s’hi veu un equip de rodatge al mig del bosc, als afores del Valle de los Caídos. Mentre una guitarrista toca l’Himne de l’Alegria, graven com el director del Barnasants, Pere Camps, fa esclatar el monument franquista amb un comandament a distància en què hi ha escrita la paraula cultura. “Amb aquest vídeo simbòlic volem posar sobre la taula els 80 anys de l’ocupació de tota la península per part dels militar sublevats que van fer caure el legítim govern de la República, l’auge del feixisme i la xenofòbia, i la desmemòria d’un estat que encara no ha exhumat el franquisme de les seves institucions”, resa la descripció del vídeo fet públic a través de Youtube.

Camps també ha valorat la polseguera que pot aixecar la campanya, però ha posat per davant el dret a la llibertat d’expresió: “Penso en Vox, penso en Ciutadans, etc., que ho poden denunciar”. “Però, en tot cas, l’únic que fan és denunciar la democràcia, perquè la democràcia de la llibertat d’expressió és la capacitat d’expressar lliurement el que creus i, per tant, posar en dubte sistemes de valors que van en contra de l’alliberament dels pobles i de les persones”, ha declarat Pere Camps a Rac1, avançant-se a possibles reaccions contràries a la seva campanya. 

 

Més notícies
Digitalitzen el dia a dia de Barcelona del 1249 al 1714
Notícia: Digitalitzen el dia a dia de Barcelona del 1249 al 1714
Comparteix
L'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona ha promogut la digitalització de les 'Rúbriques de Bruniquer', documents històrics de la ciutat
Marta Angelat rebrà el Premi Honorífic dels Premis Butaca
Notícia: Marta Angelat rebrà el Premi Honorífic dels Premis Butaca
Comparteix
L'organització vol reconèixer el "compromís amb l'ofici" de l'actriu i directora
Barcelona concedirà la Medalla d’Or pòstuma a Montserrat Caballé
Notícia: Barcelona concedirà la Medalla d’Or pòstuma a Montserrat Caballé
Comparteix
El PSC vol que Freddie Mercury i Montserrat Caballé tinguin un carrer a Barcelona
Notícia: El PSC vol que Freddie Mercury i Montserrat Caballé tinguin un carrer a Barcelona
Comparteix
Collboni creu que la ciutat "té un deute pendent" amb els dos artistes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa