Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau renya per carta Aragonès per la retallada en habitatge per a Barcelona
  • CA

“No podem acceptar de cap manera una nova retallada en un àmbit tan important com l’habitatge […] Per això com a alcaldessa m’adreço a tu per conèixer si realment des del departament que encapçales confirmeu aquesta disminució de recursos i, en cas que sigui així, instar-te a mantenir l’aportació compromesa”. Així de contundent es mostra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una carta enviada al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, per retreure-li la reducció d’un 30% dels recursos de la Generalitat al Consorci d’Habitatge de Barcelona.

Llegeix aquí la carta de Colau a Aragonès

La carta, enviada avui, recorda a Aragonès que la decisió arriba “poques setmanes després que, a la darrera reunió de la Junta General del Consorci, el president Torra m’expressés el compromís del govern català per incrementar els fons per a polítiques d’habitatge a Barcelona”. I afegeix que “tot i això, l’aportació de la Generalitat al Consorci es manté molt lluny del 60% que li correspon” i que l’Ajuntament està fent “un sobreesforç per assumir el 80% del finançament de la construcció d’habitatge”. 

El text acaba advertint que “ni l’Ajuntament ni els barcelonins i barcelonines no entendrien cap ajust que pugui posar en perill el dret de tothom a un habitatge digne”.  

El departament de Territori va comunicar a l’Ajuntament fa uns dies que s’havia de fer aquesta retallada pel tancament de pressupost ordenat per Vicepresidència i Economia per complir els objectius de dèficit i que s’està aplicant sense fer una excepció per al Consorci, com es fa en altres àmbits socials. Territori va assegurar la setmana passada que havia demanat aquesta excepció i que estava en converses amb Economia per aconseguir-la.

Més notícies
Negociació entre Economia i Territori per no retallar en habitatge a Barcelona
Notícia: Negociació entre Economia i Territori per no retallar en habitatge a Barcelona
Comparteix
Les dues conselleries busquen la solució per evitar una reducció de 2,9 milions en l'aportació al consorci de la ciutat, que Ada Colau considera "inacceptable"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa