Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau renya per carta Aragonès per la retallada en habitatge per a Barcelona

“No podem acceptar de cap manera una nova retallada en un àmbit tan important com l’habitatge […] Per això com a alcaldessa m’adreço a tu per conèixer si realment des del departament que encapçales confirmeu aquesta disminució de recursos i, en cas que sigui així, instar-te a mantenir l’aportació compromesa”. Així de contundent es mostra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una carta enviada al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, per retreure-li la reducció d’un 30% dels recursos de la Generalitat al Consorci d’Habitatge de Barcelona.

Llegeix aquí la carta de Colau a Aragonès

La carta, enviada avui, recorda a Aragonès que la decisió arriba “poques setmanes després que, a la darrera reunió de la Junta General del Consorci, el president Torra m’expressés el compromís del govern català per incrementar els fons per a polítiques d’habitatge a Barcelona”. I afegeix que “tot i això, l’aportació de la Generalitat al Consorci es manté molt lluny del 60% que li correspon” i que l’Ajuntament està fent “un sobreesforç per assumir el 80% del finançament de la construcció d’habitatge”. 

El text acaba advertint que “ni l’Ajuntament ni els barcelonins i barcelonines no entendrien cap ajust que pugui posar en perill el dret de tothom a un habitatge digne”.  

El departament de Territori va comunicar a l’Ajuntament fa uns dies que s’havia de fer aquesta retallada pel tancament de pressupost ordenat per Vicepresidència i Economia per complir els objectius de dèficit i que s’està aplicant sense fer una excepció per al Consorci, com es fa en altres àmbits socials. Territori va assegurar la setmana passada que havia demanat aquesta excepció i que estava en converses amb Economia per aconseguir-la.

Més notícies

Negociació entre Economia i Territori per no retallar en habitatge a Barcelona

Notícia: Negociació entre Economia i Territori per no retallar en habitatge a Barcelona
Comparteix
Les dues conselleries busquen la solució per evitar una reducció de 2,9 milions en l'aportació al consorci de la ciutat, que Ada Colau considera "inacceptable"
Notícia: Negociació entre Economia i Territori per no retallar en habitatge a Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa