Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ple de Barcelona rebutja les peticions de penes per l’1-O i la falta de separació de poders
  • CA

El ple municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una declaració institucional que rebutja les peticions de penes que fan la fiscalia i l’Advocacia de l’Estat contra els polítics processats per l’1-O i ha exigit la “retirada” de les acusacions contra ells per “uns fets inexistents i un relat inventat que té com a únic objectiu el càstig i l’escarment”. A més, la declaració denuncia la “manca de separació de poders a l’Estat espanyol i la manipulació de la realitat per crear un relat que es basa en la violència que no va existir mai”. També exigeix la llibertat immediata i incondicional dels polítics presos i el retorn dels polítics exiliats, a més de mostrar-los suport i solidaritat a ells i als seus amics i familiars, que “pateixen la repressió per part de l’Estat”.

El text no declaratiu assegura que les peticions de presó són “desorbitades” sota un relat “totalment fals”, ja que “l’única violència que es va veure va ser la dels cossos de seguretat espanyols”. També critica el govern espanyol perquè la seva resposta “sempre ha estat la por, els cops de porra, la presó i la instrumentalització de la justícia per donar resposta a un conflicte polític”. També lamenta que l’actual executiu del PSOE i Pedro Sánchez “ha estat incapaç de buscar una sortida política a la situació catalana”.

La declaració es traslladarà als grups polítics del Parlament, la Generalitat, els grups del Congrés de Diputats i del Parlament Europeu, a l’Alt Comissionat de l’ONU pels drets humans, i a l’ACM i l’AMI.

PP i Cs s’han mostrat contraris a la declaració. Carina Mejías, de Cs, ha dit que l’Ajuntament “no està per sobre de la llei ni per a pressionar la justícia”, mentre que Alberto Fernández Díaz ha lamentat que els comuns no facin “de pont” entre independentistes i constitucionalistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa