Maragall creu que JxCat “fuig d’estudi” quan rebutja la seva proposta

"Tots ens omplim la boca cada dia parlant d’unitat, doncs fem-la", diu l'alcaldable d'ERC en declaracions al TOT Barcelona

“És una llàstima que no en puguem parlar o que hi hagi aquest rebuig abans de parlar-ne. Nosaltres seguim oberts i continuarem insistint a parlar-ne tranquil·lament. Tots ens omplim la boca cada dia parlant d’unitat, doncs fem-la”. Així replica Ernest Maragall a la negativa de Junts per Catalunya a acceptar la seva proposta d’unitat sobiranista adreçada a la llista de Joaquim Forn i també a la CUP. Elsa Artadi ha sigut avui l’encarregada de contestar, i ha sigut per dir que no.

En declaracions al TOT Barcelona, l’alcaldable d’ERC ha dit que l’argument de Junts per Catalunya sobra la suposada indecisió de Maragall sobre si pactar amb ells o amb Ada Colau és “una fugida d’estudi”. “No estem parlant del mateix. Una cosa és una proposta d’acció sobiranista des de l’Ajuntament, un àmbit en el qual estem obligats a buscar l’acord. I pot acabar coincidint o no amb una necessitat i una conveniència d’establir pactes de govern, que amb tota probabilitat hauran de ser més amples, més enllà del bloc sobiranista, si volem una majoria de govern estable amb capacitat de llarg recorregut”, ha assegurat. “Ens sembla que, a més de la unitat sobiranista, té tot el sentit formular una possibilitat de majoria de govern i d’estabilitat que aplegui les forces que es comprometen amb la llibertat i la democràcia”, ha afegit.

Per al republicà, el que passa és que “ara estem en campanya i tothom intenta definir el seu perfil”. Les coses, segons el seu punt de vista, canviaran l’endemà de les eleccions, perquè “els resultats acabaran donant l’escenari en el qual s’hauran de prendre opcions, saber formular projectes i proposar alternatives de govern”.

Més informació

Nou comentari