Maragall podria ser alcalde amb el mateix número de regidors que té ara Colau

Un sondeig del Centre d'Estudis Sociològics per a Metrópoli Abierta sitúa en primer lloc al republicà i constata la caiguda de Manuel Valls

Les eleccions municipals del 26-M són ja a només 8 setmanes i el degoteig d’enquestes electorals radiografia l’evolució de les diferents candidatures. Aquest diumenge el diari Metrópoli Abierta ha donat a conèixer els resultats del sondeig que ha encarregat al Centre d’Estudis Sociològics, fet a partir de 800 entrevistes telefòniques aquesta mateixa setmana. Segons aquest estudi, Ernest Maragall es manté líder en la cursa electoral amb una expectativa d’11 regidors, els mateixos que té avui Barcelona en Comú. El partit de l’alcaldessa Ada Colau el segueix amb 9 regidors, mentre que el PSC liderat per Jaume Collboni sorpren fent-se amb la tercera posició –passaria dels 4 actuals a 7 representants–.

L’espai del PDECat també remunta a mesura que es coneixen els detalls de la candidatura Junts per Catalunya, amb Quim Forn i Elsa Artadi al capdavant i la incorporació de Neus Munté i Ferran Mascarell. Aquesta enquesta els pronostica ja 6 representants, el que està encara lluny dels 10 actuals de Xavier Trias però és una millora respecte als anteriors sondejos. L’altre element destacat és la caiguda de Manuel Valls: l’exministre francès fitxat per Ciutadans perd expectativa de vot sondeig rere sondeig. Aquest li assigna només 5 regidors, els mateixos que té ara el grup municipal presidit per Carina Mejías. Pitjor parat en surt el PP, que amb el relleu d’Alberto Fernández Díaz per l’empresari –i exparacaigudista– Josep Bou s’arrisca a quedar-se fora del consistori. La CUP, en canvi, es manté estable amb els mateixos tres representants que té avui.

Més informació

Nou comentari