Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una enquesta interna d’ERC apunta a un empat tècnic entre Maragall, Colau i Valls

Una enquesta interna d’ERC apunta a un triple empat tècnic entre Ernest Maragall, Ada Colau i Manuel Valls a tres mesos de les eleccions municipals. Ocuparien per aquest ordre les tres primeres posicions i rebrien 9 regidors els republicans, entre 8 i 9 els comuns i 8 la candidatura de l’ex-primer ministre francès. El sondeig, que ha avançat el diari Ara i al que ha pogut accedir també el TOT Barcelona, pronostica una important caiguda del PDECat (dels 10 actuals a 5), una millora de resultats pel PSC (de 4 a entre 5 i 6) i estabilitat per a la CUP (3). Deixa fora del consistori al PP i a la candidatura de Primàries Barcelona, mentre que preveu l’entrada de Vox amb 2 representants.

L’enquesta té un marge d’error de +-2’5% i s’ha fet a partir de 1.500 qüestionaris on line, contestats entre el 20 de gener i el 5 de febrer. Fons d’ERC subratllen que es tracta d’una ‘foto fixa’ de les preferències de l’electoral aquest mes de febrer i assumeixen que queda molt recorregut fins a les eleccions del 26-M. La victòria per la mínima que l’estudi dona a Maragall, per tant, requiria mesos de consolidació. No obstant, l’escenari que ofereix el sondeig és favorable a un govern de coalició ERC-BComú, que per ser investit només necessitaria l’abstenció d’un tercer partit. 

Cal tenir en compte que incerteses actuals com els primers noms de llista del PDECat i la Crida Nacional a Barcelona, la campanya que faci Jordi Graupera o l’alcaldable que triï el partit ultra Vox podrien fulminar aquest empat, perquè l’entrada d’una formació més o menys al consistori farà variar substancialment el repartiment dels regidors. En funció de la participació que registri la cita amb les urnes, el llindar mínim per tenir representació a l’ajuntament (5% de les paperetes) oscil·larà entre els 30.000 i els 50.000 vots.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa