Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall proposarà a Colau visitar Forn a la presó per parlar d’un pacte de govern
  • CA

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha proposat un govern amb JxCat i ‘comuns’ després de les eleccions per concentrar els partits que aposten per la llibertat i la democràcia. Preguntat sobre si la candidatura de Quim Forn i Ada Colau són compatibles, ha dit que ho són perquè la “centralitat” d’ERC permetria el pacte. A més, ha avançat en una entrevista a El Món a Rac1 que plantejarà a l’alcaldessa visitar el cap de llista de JxCat per parlar d’un pacte de govern per després de les eleccions. 

Forn ha contestat a Maragall en una piulada en què li ha respost que “no hi pot haver pacte amb qui ha fet perdre quatre anys a Barcelona a base de sectarisme, moratòries i paràlisi”. “Volem fer el canvi i no falcar Colau al govern”, ha asseverat el candidat de JxCat.

La CUP tampoc ho veu clar

Maragall ha descartat que la CUP accepti entrar en un govern municipal, i ha apel·lat a antecedents en què els anticapitalistes han rebutjat formar part d’un govern, com en el cas del govern català. La regidora de la CUP Maria Rovira no ha trigat a replicar-li a través de Twitter. Ha criticat que els “canvis d’estratègia dels diferents partits”, ha desconfiat de la proposta programàtica que finalment votaran els electors el 26 de maig i ha qüestionat fins i tot que les respectives militàncies coneguin el full de ruta de les direccions polítiques.

Demana a Colau i Valls que no instrumentalitzin Pasqual Maragall

Sobre el pacte d’esquerres entre el PSC, republicans i BComú, que Colau va tornar a plantejar ahir al cara a cara amb Manuel Valls, Maragall ha afirmat que els socialistes el descarten perquè estan instal·lats lluny del “respecte a la llibertat i la democràcia”. També ha opinat sobre el debat que ahir va enfrontar Colau i Valls, i ha apuntat que no es va sentir “sorprès” perquè tots dos van mantenir la seva “línia”.

Al cara a cara l’alcaldessa i l’ex primer ministre francès únicament van coincidir en una cosa, el nom del “millor alcalde de la història de Barcelona”: Pasqual Maragall. El seu germà i candidat d’ERC ha demanat que es deixi d'”utilitzar” l’exalcalde i expresident de la Generalitat. “Està bé que el recordem, però no que competim per veure qui el representa millor”, ha declarat. La seva edat ha tornat a centrar part de la conversa radiofònica. Maragall ha instat els que el critiquen per aquest motiu a fer-li una “radiografia” dels “continguts” del seu programa. Quant als vídeos de Youtube de Colau, ha assegurat que li fan “angúnia”. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Antoni Ferret a abril 08, 2019 | 11:37
    Antoni Ferret abril 08, 2019 | 11:37
    No sabia que hi havia hagut un debat entre Colau i Valls, ni crec que hi hagués hagut de ser. Coalició entre ERC i BComú, sí, de totes totes, però amb PDECat jo crec que no. Hauria de ser, sempre, amb PSC.
  2. Icona del comentari de: Ramon a abril 08, 2019 | 13:42
    Ramon abril 08, 2019 | 13:42
    Ai! Aquest pobre vellet, quina idees té! La veritat que a la seva edat el cervell juga males passades, és normal tu.
  3. Icona del comentari de: Es veu que ja sabem que no els votarà dingú a abril 09, 2019 | 05:29
    Es veu que ja sabem que no els votarà dingú abril 09, 2019 | 05:29
    ara busquen crosses per caminar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa