Maragall proposarà a Colau visitar Forn a la presó per parlar d’un pacte de govern

L'alcaldable de JxCat ha contestat que "no hi pot haver pacte amb qui ha fet perdre quatre anys a Barcelona"

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha proposat un govern amb JxCat i ‘comuns’ després de les eleccions per concentrar els partits que aposten per la llibertat i la democràcia. Preguntat sobre si la candidatura de Quim Forn i Ada Colau són compatibles, ha dit que ho són perquè la “centralitat” d’ERC permetria el pacte. A més, ha avançat en una entrevista a El Món a Rac1 que plantejarà a l’alcaldessa visitar el cap de llista de JxCat per parlar d’un pacte de govern per després de les eleccions. 

Forn ha contestat a Maragall en una piulada en què li ha respost que “no hi pot haver pacte amb qui ha fet perdre quatre anys a Barcelona a base de sectarisme, moratòries i paràlisi”. “Volem fer el canvi i no falcar Colau al govern”, ha asseverat el candidat de JxCat.

La CUP tampoc ho veu clar

Maragall ha descartat que la CUP accepti entrar en un govern municipal, i ha apel·lat a antecedents en què els anticapitalistes han rebutjat formar part d’un govern, com en el cas del govern català. La regidora de la CUP Maria Rovira no ha trigat a replicar-li a través de Twitter. Ha criticat que els “canvis d’estratègia dels diferents partits”, ha desconfiat de la proposta programàtica que finalment votaran els electors el 26 de maig i ha qüestionat fins i tot que les respectives militàncies coneguin el full de ruta de les direccions polítiques.

Demana a Colau i Valls que no instrumentalitzin Pasqual Maragall

Sobre el pacte d’esquerres entre el PSC, republicans i BComú, que Colau va tornar a plantejar ahir al cara a cara amb Manuel Valls, Maragall ha afirmat que els socialistes el descarten perquè estan instal·lats lluny del “respecte a la llibertat i la democràcia”. També ha opinat sobre el debat que ahir va enfrontar Colau i Valls, i ha apuntat que no es va sentir “sorprès” perquè tots dos van mantenir la seva “línia”.

Al cara a cara l’alcaldessa i l’ex primer ministre francès únicament van coincidir en una cosa, el nom del “millor alcalde de la història de Barcelona”: Pasqual Maragall. El seu germà i candidat d’ERC ha demanat que es deixi d'”utilitzar” l’exalcalde i expresident de la Generalitat. “Està bé que el recordem, però no que competim per veure qui el representa millor”, ha declarat. La seva edat ha tornat a centrar part de la conversa radiofònica. Maragall ha instat els que el critiquen per aquest motiu a fer-li una “radiografia” dels “continguts” del seu programa. Quant als vídeos de Youtube de Colau, ha assegurat que li fan “angúnia”. 

Comentaris

  Es veu que ja sabem que no els votarà dingú 09/04/2019 5:29 am
  ara busquen crosses per caminar.
  Ramon 08/04/2019 1:42 pm
  Ai! Aquest pobre vellet, quina idees té! La veritat que a la seva edat el cervell juga males passades, és normal tu.
  Antoni Ferret 08/04/2019 11:37 am
  No sabia que hi havia hagut un debat entre Colau i Valls, ni crec que hi hagués hagut de ser. Coalició entre ERC i BComú, sí, de totes totes, però amb PDECat jo crec que no. Hauria de ser, sempre, amb PSC.

Nou comentari