Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall proposa a JxCat i la CUP signar un “compromís independentista” a Barcelona
  • CA

El candidat d’ERC per Barcelona, Ernest Maragall, ha enviat una carta a JxCat i la CUP i els ha proposat signar un acord d’unitat per a les forces independentistes que consta de sis punts, segons ha avançat el Nacional. El més important és que les tres formacions es comprometin a donar suport a la llista independentista més votada. També proposa tramitar l’adhesió de Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

“Ens trobem en una cruïlla històrica, vivint una forta repressió per part de l’Estat i, al mateix temps, una determinada i persistent resposta per part de la ciutadania”, diu Maragall al text, que pots llegir complet aquí. Fonts del partit han explicat que el candidat republicà ja havia parlat d’aquest compromís amb Joaquim Forn a Lledoners i també amb Neus Munté. “a unitat d’acció de l’independentisme és més necessària que mai”, ha dit.

[r:1]

La nova proposta va en la mateixa línia de la que va fer el dimarts, quan va insistir en la necessitat de veure els comuns com aliats. En una piulada, Maragall va coincidir amb Joaquim Forn en què “cal un canvi republicà a Barcelona”, però va puntualitzar que no és tant una qüestió de “falcar Colau”, com va dir el cap de llista de JxCat a les municipals, sinó “d’incorporar l’espai dels comuns a l’objectiu de llibertat i democràcia”.

 

Més notícies
Maragall insisteix amb un tripartit amb Colau i Forn
Notícia: Maragall insisteix amb un tripartit amb Colau i Forn
Comparteix
El candidat d'ERC respon al cap de llista de JxCat i aposta per incorporar "l'espai dels comuns a l'objectiu de llibertat i democràcia"
A la dreta, el cantant de Sabor de Gràcia i membre de la llista d'Ernest Maragall, Sicus Carbonell. | ACN
Sicus Carbonell surt de la llista de Maragall després de les polèmiques declaracions sobre els gais
Notícia: Sicus Carbonell surt de la llista de Maragall després de les polèmiques declaracions sobre els gais
Comparteix
Ha dit que els homosexuals li fan "pena perquè són dones atrapades en el cos d'un home" | Ha admès que s'ha expressat "malament" i que es referia al cas del seu nebot

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa